Még csütörtökön írta meg az Origo, hogy nem lesz baloldali összefogás abban a dunaújvárosi választókerületben, ahol egy gyilkossággal vádolt fideszes képviselő lemondása miatt kell választani június 5-én. 

Nem lesz közös ellenzéki jelölt Dunaújvárosban, az MSZP külön indul

(fotó: Gál Roland börtönpihenőre ment, megüresedett helyére apellálnak az ellenzéki pártok )

A 2014/19-es önkormányzati ciklusra szóló ellenzéki megállapodás értelmében a dunaújvárosi 4-es számú választókerületben a DK adja a baloldali jelöltet.

A párt ezt meg is tette: a DK Huszti Zsoltot indította a börtönbe vonult fideszes megüresedett helyére, és arra kérte az MSZP-t, hogy a "a Salgótarjánban is jól működő megállapodás értelmében támogassa Husztit."

Az MSZP azonban váratlanul úgy döntött: külön jelöltet indít Huszti ellenében a körzetben.

A Propeller arra kérte az érintett pártokat, magyarázzák meg a történteket. A szocialisták nevében Tóbiás József azt válaszolta lapunknak:

az MSZP demokratikus párt, ami egyebek mellett azt jelenti, hogy a fontos helyi ügyekben mindig a párt helyben elő tagjai döntenek. Egyébként az a véleményem, hogy a megállapodásokat be kell tartani.

Arról nem szólt, hogy akkor miért indítottak külön jelöltet Huszti Zsolt ellenében.

Arra is kíváncsiak voltunk, hogyan lesz így 2018-ban összefogás, ha nem képesek tartani magukat a saját megállapodásaikhoz sem. Tóbiás itt is sejtelmes választ adott:

A 2014 őszi önkormányzati választás óta azon az állásponton vagyunk – és ezt azóta sokszor el is mondtuk-, hogy az Orbán-rendszer leváltásához a demokratikus ellenzéki erők új típusú együttműködésére van szükség.

Kérdéseinkkel a Demokratikus Koalíciót is megkerestük. Ők azt közölték lapunkkal: a 2014-es önkormányzati választásokkor kötött demokratikus ellenzéki megállapodás úgy szól, hogy egy megüresedett képviselői helyre az indítja a közös jelöltet, aki az adott körzetben előzőleg is képviselőjelölttel rendelkezett, a másik pedig támogatja, hogy közös jelölt legyen.

Hangsúlyozták:

a DK eddig kivétel nélkül, minden alkalommal betartotta a megállapodást, pl. a tapolcai időközi országgyűlési választáson vagy a salgótarjáni időközi önkormányzati választáson is.

Dunaújvárosban lesz az első olyan választás, ahol nem az MSZP, hanem a DK jogosult a jelöltállításra. Úgy vélik: közös jelölttel Dunaújváros is nyerhető.

Mint írták:

A politikában alapvető dolog, hogy a megállapodásokat be kell tartani, a DK eddig mindig betartotta, most az MSZP-n a sor.

28 hozzászólásarrow_drop_down_circle

papa.49
Amíg ez így működik itt nem lesz leváltva a fütyisz, vagy a másik megoldás a nép kezébe veszi az irányítást és valagba rúgja az ÖSSZES POLITIKUST, KIVÉTEL NÉLKÜL!!!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
papa.49
@Szókrakész: Tudod mire lennék kíváncsi ha akkor a Gyurcsány 2006. lemond és természetesen a fütyisz kerül hatalomra mit tett volna ez a tehetségtelen balfasz társaság amikor beütött a válság...Egyébként én azt nem hiszem hogy a fütyisz ha vaj van a füle mögött nem csinálja ki, akkor te nem ismered az igazi mivoltukat, baszhatta volna a Bajnai a külső segítséget...
Szókrakész
@papa.49: Elárulom neked a fütyisz ott volt az összes IMF hitel előkészítőn.
Megvan a teljes lista, a takarítónőig becsukva.
Tehát a maszopra kenni az egészet egyenesen csúsztatás.
Az IMF honlapjáról már levették(nem is tudom miért?) ezt a jelentést.
A lényeg, hogy mind egy kézből eszik.
A Viktor féle nagy "harc" csak kamu.
Desischado
@Kutyuska: Nagyon egyformán gondolkodunk! A fidesz és a jobbik egy kártékony fekély, az égiek mentsenek meg tőlük! Akárki, csak ők ne!
Az MSZP meg húzzon el a sunyiba! Még most is széthúznak?! Nem volt még elég?! Hajrá DK!
világlátó
Ma végre rádöbbentem arra, ami amúgy a kisiskolás számára is nyilvánvaló. Mi itt valamennyien ahhoz a leszakadt négymillióhoz tartozunk, akiknek a véleménye egyáltalán senkit nem érdekel..
Miközben az autópályán utaztam, jobbra és balra gyönyörű, zöld és sárga, piros és kék erőgépeket láttam, az egyik egy kombinált talajmegmunkáló gépsort húzortt, a másik éppen folyékomy műtrágyát szórt, a harmadik talán növényvédő szert permetezezz. Szépek a földek, meg kell hagyni. Ezek a gazdák elégedettek, tudják mivel tartoznak a kormánynak mindazért, amit ma a magukénak tudhatnak. Ők örök időkre elkötelezettek a fidesz kormány felé.
Nekünk meg nincs semmink. Nincs miért hálásnak lenni. A mi dolgunk az adófizetés mindenért, az országért, a kormányért, a MNB .-ért a művészeti akadémiáért, a vajna féle kaszinókért, az azeri kirándulásért, a KLIKért, a stadionokért. az ellopott milliárdokért.és még sorolhatnám. Mi a hülye négymillió fizetünk a másik négymillió gazdagodásáért.Persze ők is fizetnek, de a mi fizetnivalónk igen fájdalmas.Mi itt négymillióan csak panaszkodunk, egymást kioktatjuk, egymáson verjük el a port a Gyurcsány, a Bajnai, és a többi miatt.Mi itt még mindig libázunk, meg öszödi beszédezünk, meg a szocik is loptakozunk, mint akik megkergültek. Hát pont ezt akarták elérni a mai poltikai kalandorok. A habonyok , a lánczik és a g.fodorok, meg a bayerek és a kövérek. Mi itt még mindig azon rágódunk, amit már ezer helyen tisztáztak., ahelyett, hogy az agyon tiport politikusaink helyzetét újra értékelnénk és az összes rossz közül kiválasztanánk a legkevésbé rosszat és arra bíztatnánk, induljon, mert mi támogatjuk ha hajlandó velünk a félrelökött négymillióval programot szerkeszteni , de nem a másik négymillió ellen, hanem úgy együtt mindenkiért, aki él ebben a hazában./ nem a megvásárolt állampolgársággal bírókra gondoltam / Ne tudálékoskodjatok és versenyezzetek arról ki tud több hazugságot a mi vezetésre alkalmas kiválasztottjainkról, mert ezek ott fent nevetnek ...
Dr. Felipe
Hát akkor ez g..iség az MSZP részéről. Ezt ki kell mondani. Pedig most megint lehetne egyet ütni a fideSS g..iken. Hajrá DK.
világlátó
rajtunk és elégedetten jutalmazzák milliókkal a terv kiagyalóit. Mi meg bedölünk ezeknek a gonosztevőknek. Hát nem látjátok hogy a tévedhetelenségükbe vetett hitük, a hatalomban való korlátlan viháncolásuk, a törvényes államrend kényük kedvük szerint való manipulálásuk sikere miatt elvesztették az önkontrollt? Olyan sok szinten és horizontálisan is bevontak már szinte mindenkit az össznépi lopásba, hogy ez már követhetetlen, a számonkérés szinte megvalósíthatatlan. Mint egy mozdonyvezető nélküli vonat, olyan ez a kormány. Már csak az a kérdés, nem számolnak a felelősségrevonással? Úgy hiszik itt minden törvényes, hiszen naponta fogalmaztunk meg újabb és még újabb törvényt, ami biztosíték arra, hogy minden törvényesen történt. Az ország sorsa meg - látjuk - szépen alakul, a reformok működnek, a CSOK is közkedvelt kormány ajándék, a nép boldog, a hitelintézetek ajtói előtt sorok állnak.
Micsoda hazárdjáték ez már megint. A népünk meg örül a tízmilliós ajándéknak. Micsoda felelőtlenség.
Nem folytatom. A lényeg, mi az alul élő négymillió mutassuk meg, hogy nem az élhetetlenségünk, a tanulatlanságunk, a tájékozatlanságunk, az alkalmatlanságunk miatt vagyunk itt alul. Más oka van ennek.Talán még az is, hogy reális mértékkel éljük az életünket., nem fizetünk egy kisgazembernek azért hogy húzós munkát kapjunk, nem írunk alá fiktív számlákat, nem játszunk alá az amúgy is büdös közbeszerzési eljárásnak stb. stb.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.