Egy működésében decentralizált, de még szélesebb hatáskörű szervezet válthatja fel a Kliket, és az általános, illetve középiskolák mellett az egyetemek is betagoznák alá – írja a Vs.hu. A terv két hét múlva kerülhet a kormány elé, és szeptemberből működhetne az új szervezet.

A lap úgy tudja, hogy a miniszterelnök kommunikációs stábjának javaslatára döntött a kormány a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ, vagyis a Klik megszüntetéséről. A lépéstől azt várják, hogy a szervezet eltűnésével a hozzá kapcsolódó ügyek, hibák és botrányok is feledésbe merülnének.

Arról, hogy mi léphet a Klik helyére, úgy tudni: egy működésében decentralizált, ám még szélesebb hatáskörű szervezet képzel el az átalakításban szabad kezet kapó oktatási államtitkár.

A KLIK-nél is nagyobb vízfej jöhet, ami az egyetemeket is bekebelezi

Az egyeztetéseken egyelőre csak állami intézményfenntartóként emlegetett szervezet alá állítólag az általános- és középiskolák mellett az egyetemeket is betagoznák. A 2014 óta működő felsőoktatási kancellári rendszert az átalakítás nem érintené, az egyetemek, főiskolák gazdasági irányítása náluk maradna.

Az új, állami intézményfenntartóról készült koncepció két hét múlva kerül a kormány elé, a parlament még áprilisban dönthet a létrehozásához szükséges törvénymódosításokról és szeptembertől kezdheti meg a működését.

47 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Clavigo
@nezelodo: Ha értené,,hogy mi a gond,,nem foglalkoztatnák államtitkárként..De ez megbízhatóan hülye,,mint a többi.,,és szabad kezet kap.:) :)
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
zöldszem
@Slade: igen-igen Ti férfiak!!!
kepkezelo.com/images/d8riv4y63lbwwxr90mrd.jpg

Még a halálos ágyatokon is! Betegség huss!
Slade
@zöldszem: erről nem mi tehetünk. A genetika. Minden egészséges férfi imádja a gyengébbik nemet. Így van ez rendjén. Az igazán egészséges tiszteli is, már azt amelyik megérdemli.
Dr. Felipe
Ha támadják a kliket elvtársak, akkor csinálni kell egy még nagyobb kliket elvtársak. Ha jól látom ez a g..i is kockás ingben grasszál.
zöldszem
@Slade: Ez egy "igazi férfi" hozzászólás! Aki ezt az elvet vallja a való életben, az megkapja a nőktől is, a neki kijáró tiszteletet, megbecsülést!
kkalman
@zöldszem: ma, 07:59 Én nem sértegetném az állatokat. Ezeket összehasonlítani bármelyik állattal, felér egy becsületsértéssel az állat irányába.
kukac50
A Fidesz a központosításba fog bele bukni.Nem csinálnak hatástanulmányt,csak a hasukra ütnek. Többe kerül ha még intézményt tesznek a szegény iskolákra vagy a szemétszállításnál a szemétszállítókra.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.