"Magyarország az elmúlt évben még jobban elszigetelődött szövetségeseitől, emiatt is puha, könnyen támadható célpontok közé sorolható" – írja gyorselemzésében Tarjányi Péter.

A biztonságpolitikai szakértő arra reagált közösségi oldalán, hogy az Iszlám Állam konkrét országokat, köztük hazánkat is megnevezte lehetséges célpontjai között.

Puha, könnyen támadható célpontjai vagyunk a terroristáknak

Tarjányi azt írja:

Látnunk kell, a terror stratégái az olyan országokat részesítik előnyben támadási szempontból, ahol rengeteg társadalmi és politikai ellentét van. Ezek megléte jellemző volt Franciaországra és Belgiumra is. Az, hogy hazánkban a politikai erők között kibékíthetetlen ellentét feszül „felhívás egy keringőre”, mert a rossz fiúk irányítói pontosan tudják, hogy egy esetleges támadásnál a politikai erők egymással való leszámolással lennének elfoglalva elsősorban (bűnbakkeresés, ki az áruló, stb.), nem pedig velük.

Tarjányi további hátrányunkként említi, hogy oroszbarát politikánk miatt egyre kevesebb hírszerzési információt osztanak meg velünk nyugati szövetségeseink.

Az elemző szerint a kelet- és közép-európai országok célpontlistájának elején vagyunk, földrajzi, belpolitikai, nemzetbiztonsági problémáink miatt.

27 hozzászólásarrow_drop_down_circle

RonaGyuri
mondja a szakértő!
Egyébként az elszigetelődésről szó sincs, tudatos és módszeres elszigetelés van.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Vosztok
@magyarbakancs: Nemlocsogni csak ingyé' lehet. Azért nem fizet a bulvárság. Pénzt a locsogás hoz.
JAJMÁR
Bírom a Tarjányit, talán ő az egyetlen szakértő, akit hitelesnek tudok elfogadni. Ebben is van igazsága.
Csak olyan vicces nekem a fönti képen, mintha Lyukas lenne a feje :-DDD
bence
Tarjányi Úr ! Nyugodjon meg ! A terroristák is látják , hogy milyen szánalmas helyzetben vagyunk ! Inkább sajnálnak bennünket mintsem megtámadnának ! Akinek félni kellene tőlük az nem a csóri hanem a luxusvillákban lakó magyar !
qxy
Kell is kavarni mert akkor jöhet az ingyen lóvé. Ha meg tényleg lenne valami akor meg jönnek azzal hogy .,- hát hát hát na erre pont nem voltunk felkészűlve Egyszerű húsz centis hó is akadály mert pont erre nem számítottak és tél volt.Egyszerű a megoldás.
amennyiben Magyarország ellen valamit is terveznek, azt kell mondani.
Szerintem nem kellene bántani az országot, mert mi is készen vagyunk az Iszlám jelzéssekkel ellátott élelmiszert a piacra dobni ami disznó vérrel van be keverve és akkor nem az Istenükhöz mennek hanem a picsába és ezek után el lehet gondolkodni vagy haza lehet menni. Ja, vagy hogy szigorú kontroll van ?? Azt hiszed hogy nekünk nincs beépített emberünk mindenfele mint nektek? Kinek ér meg egy próbát uraim? Ki veszíthet?
Nil
Érdekes milyen jókor jött ez a fenyegetés!!!
kukac50
A Terroristák a Fideszbe vannak! A Nép ellen tevékenykednek!
Ettől nagyobb veszedelem nem lesz az egyszerű emberre.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.