A Fidesz-frakció "feleslegesnek és nevetségesnek" tartja, hogy az Országgyűlés gazdasági bizottságának ellenőrző albizottsága az offshore cégek letelepedési kötvényből származó bevételeiről akar tárgyalni. A nagyobbik kormánypárt képviselői távol maradnak az üléstől.

Pedig Habony Árpád és Rogán Antal, a Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető miniszter is meghívót kapott a csütörtöki ülésre. 

Az ellenőrző albizottságot mai ülésének napirendjén egyetlen téma szerepel, az offshore cégek letelepedési kötvényből származó bevételei.

Az albizottság létrehozását ellenzéki pártok kezdeményezték a 2012 nyarán Rogán Antal ötlete alapján kibocsátott letelepedési kötvények miatt. Visszásnak nevezték azt a gyakorlatot, hogy nem a külképviseleteket, hanem offshore cégeket bíztak meg kizárólagos joggal az államkötvények értékesítésére, és a Rogán Antal vezette gazdasági bizottság engedélyezte nekik a kötvények forgalmazását.

A cégek többsége adóparadicsomként ismert országokban van bejegyezve, tulajdonosi hátterük kideríthetetlen, ami nagy mértékben valószínűsíti a korrupció gyanúját.

49 hozzászólásarrow_drop_down_circle

RonaGyuri
Toncsinak nem kell vizsgálat, ő tudja mi történt; ő csinálta! =))
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Kutyuska
@Desischado: Majd azt mondja, parancsra tette.
Kutyuska
@eugen4402: A jelenlegi kormány felesleges és nevetséges és egy kicsit kibővítve a jelzőket, gusztustalan, undorító, gátlástalan, telhetetlen és semmirekellő. És ez csak egy töredéke, amit róluk gondolok.
eugen4402
@Kutyuska: Köszönöm, hogy pontosítottad, és újabb színekkel gazdagítottad a jelzők sorát. Eléggé árnyalt a nyelvünk, de vannak fogalmak, melyekre nehezen találunk méltó szavakat... Ehhez mit szólnál, ha összefoglalva azzal jellemezném a mostani vezérkarunkat: "A maguk nemében egyedülállóak"...?
sneki
@Kutyuska: Zsidó szemre ugyan más szó illik-e?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.