A Magyar Nemzeti Bank (MNB) döntött az MKB Bank értékesítéséről, a bankot a 37 milliárd forintot kínáló, a Blue Robin Investments S.C.A., a METIS Magántőkealap és a Pannónia Nyugdíjpénztár, a CIG partnerség tagja által alkotott konzorcium veheti meg – közölte az MNB csütörtökön.

Offshore-gyanú?

A Blue Robin Investments Luxemburgban van bejegyezve, ami offshore-gyanút rejthet. Az MKB igazgatója, Balog Ádám szerint indiai és kínai magánbefektetők befektetéseit tömöríti, ugyanakkor az interneten alig érhető el információ az alapról, a Reuters pedig hiába próbálkozott a cégnél kapcsolatfelvétellel.

A közlemény szerint a Magyar Nemzeti Bank, mint szanálási hatóság csütörtökön döntött az MKB Bank Zrt. piaci értékesítési eljárásában a bank 100 százalékos tulajdonrészének megvásárlására érkezett 3 ajánlat közül, a nyertes kiválasztásáról.

Az Európai Bizottság által szorosan felügyelt értékesítési eljárás a zárási feltételek teljesülését (ideértve a nyertes konzorcium tagjai befolyásszerzésének engedélyezését) és a vételár megfizetését követően a tervek szerint 2016. június 30-ig lezárul – áll a közleményben.

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

pbalage
simán vegye vegye meg.
Odamegyek, két nap alatt ledumálom, hogy mennyit kell jattolni, hogy ne köpjek, aztán azonnal fizetnek is.
Franciásan mondva:
"Dő la lé."
Dr. Felipe
Pedig Simor elvtárs idejében még hogy offshore lovagoztak a g..ik. Ezzel etették a birkáikat. Hiába, változnak az idők.
Fradigege
Most van a breaking. Azért államosították, hogy csókosok kezére tudják juttatni. Reprivatizáció. Erre megy ki a játék. Mindennel ezt fogják csinálni. Véres polgárháború az egyetlen megoldás. Ezek nem magyarok. Innen látni. A felcsúti egy mocskos rabló c...! Sima köztörvényes bűnbanda. Volt gengszterváltáskor a vadprivatizációk. Most ugyanaz fog menni. Akkor nem volt elszámoltatás, most kellene őket megfogni. De nem úgy, hogy a független bíróság, meg a demokratikus jogok, blablabla... Lámpavas! Családostul deportálás.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.