Nemrég egy szocializmust idéző MTI hír számolt be arról, hogy a Honvédség vezérkari főnöke meglátogatta a határra vezényelt katonákat és ott jó benyomást szerzett, a katonák felkészültek, lelkesen, kitartóan végzik a munkát, és arról is megbizonyosodott, hogy a feladatokhoz szükséges technikai eszközök rendelkezésre állnak. Az Index utánajárt és kiderült, hogy köze nincs a valósághoz a pompás hangulatjelentésnek, amit Benkő Tibor adott.

Maguknak kénytelenek zacskóból húzni a gallyak közé esővédő beállót a műszaki határzárral megerősített határszakaszon szolgálatot teljesítő rendőrök. A kerítés fél éve áll a szerb szakaszon, öt hónapja a horváton, de az ott szolgáló katonák és rendőrök azt mondják: nincsenek meg a munkájukhoz szükséges alapvető feltételek. A tapasztalat szerint a kiosztott esőkabát nem véd az esőtől.

Az egyébként is rossz körülményeket a kevéssé hatékony logisztikai szervezés is súlyosbítja. „Három órát utaznak platón, hogy szolgálatba álljanak” – írta egy rendőrfeleség az édesanyjának. Így aztán sokaknak csak 4-5 óra valódi pihenés jut a 12, de a gyakorlatban sokszor 14-16 órás műszakok után.

Borzalmas körülmények között védik a katonák a déli határt

Már ha pihenésnek lehet nevezni, hogy egy tornateremben alhatnak, 150 társukkal együtt.

Ezzel szemben a kormány szerdán egy hatásvadász videóval számolt be a határnál végzett munkáról. Háborús helyzetet vizionáltak, és propagandisztikus eszközökkel mutatták be a Honvédség munkáját.

61 hozzászólásarrow_drop_down_circle

zöldszem
@dodo571031: Anyád jobban járt volna, ha nem csak kipottyant, a török kamionosnak hála, hanem nevel is. Hülye az aki fogta a kezedet az első lépésednél!!! Ugat az aki megcsinált!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
kukac50
A hatvanas hetvenes években nem volt ilyen fészer, a határőrnek sétálni kellett a szolgálatban.
evacica
Na erre legyen büszke Orbán! Bár azt sem bánnám ha eltöltene egy hetet ilyen körülmények között díszes bandájával. Rájuk férne
papa.49
@eugen4402: Ez nekem is megfordult már a fejemben különösen hogy a blikk nevű szennylapban láttam a képeket, hát szerintem se az élő elnökkel parolázott...
sentinel216
@kukac50: Így igaz! A szakasz járőrök és a nyomsávosok meghatározott útvonalon ellenőriztek. (8-12 km) A közutak mellett 24 órás váltás szolgálatnak, volt őrbódéja TBK (távbeszélő készülék csatlakozás) + a kutyának kutyaól.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.