Nemrég egy szocializmust idéző MTI hír számolt be arról, hogy a Honvédség vezérkari főnöke meglátogatta a határra vezényelt katonákat és ott jó benyomást szerzett, a katonák felkészültek, lelkesen, kitartóan végzik a munkát, és arról is megbizonyosodott, hogy a feladatokhoz szükséges technikai eszközök rendelkezésre állnak. Az Index utánajárt és kiderült, hogy köze nincs a valósághoz a pompás hangulatjelentésnek, amit Benkő Tibor adott.

Maguknak kénytelenek zacskóból húzni a gallyak közé esővédő beállót a műszaki határzárral megerősített határszakaszon szolgálatot teljesítő rendőrök. A kerítés fél éve áll a szerb szakaszon, öt hónapja a horváton, de az ott szolgáló katonák és rendőrök azt mondják: nincsenek meg a munkájukhoz szükséges alapvető feltételek. A tapasztalat szerint a kiosztott esőkabát nem véd az esőtől.

Az egyébként is rossz körülményeket a kevéssé hatékony logisztikai szervezés is súlyosbítja. „Három órát utaznak platón, hogy szolgálatba álljanak” – írta egy rendőrfeleség az édesanyjának. Így aztán sokaknak csak 4-5 óra valódi pihenés jut a 12, de a gyakorlatban sokszor 14-16 órás műszakok után.

Borzalmas körülmények között védik a katonák a déli határt

Már ha pihenésnek lehet nevezni, hogy egy tornateremben alhatnak, 150 társukkal együtt.

Ezzel szemben a kormány szerdán egy hatásvadász videóval számolt be a határnál végzett munkáról. Háborús helyzetet vizionáltak, és propagandisztikus eszközökkel mutatták be a Honvédség munkáját.

61 hozzászólásarrow_drop_down_circle

zöldszem
@dodo571031: Anyád jobban járt volna, ha nem csak kipottyant, a török kamionosnak hála, hanem nevel is. Hülye az aki fogta a kezedet az első lépésednél!!! Ugat az aki megcsinált!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
pbalage
Remélem azért egy traffipaxot majd felszerelnek ennek az akolnak az oldalára.
Úgy többet lehetne lopni a magyaroktól.
szaboria1
Amit ma bármiről mutatnak a kormány részéről, hogy milyen jó annak az 1% ha igaz.
Hellcat
de...DE...ott volt a videóban a sok hummer meg helikopter...lelkes katonák...el se hiszem ,hogy a fidesz megpróbál minket hazug propagandával manipulálni...ez nem történhet meg...hős kormányunk soha nem hazudik...inkább úgy teszek mintha ezt a cikket nem is láttam volna. [irónia vége]
zöldszem
Csoda, hogy a lakosság egy lóháton lovagló csoportot migránsoknak néz?
A migránsok sátrai különbek! Nem szégyenli magát Orbán? Ezek a képek bejárják a Világot!!!
Ott nem az M1 adása megy!!! A hazai birkák, meg tapsolnak, hogy Orbán jól kezeli a migráns helyzetet!! Ezeket a képeket kellene kiplakátolni! Ezek a képek egész Brüsszelig ellátszanak!!!
Dr. Felipe
Mikor bolsevik propagandát kell tolni, abban nagyon erősek a g..ik. Kár hogy semmi köze a valósághoz.
Ezért kell már 8 elemis közmunkásokat összefogdosni határőrnek, mert már nincs ember a határnál. A körülményeket látva, ezen nem is csodálkozom. Aztán a g..ik még a román határra is kerítést akarnak.
verum
Kivezényelném oda minden szélsőségest és jobbikost, védjék ők ilyen körülmények között a határainkat!
dodo571031
Sok hülye kommentelő ha nem tudjátok miről van szó akkor miért kell beleugatni mindenféle szöveget!
nemzeti_nyugdíjas
Szégyen ami ebben az országban megy. Én 65-67-ig voltam katona (sorállományú), de nekünk volt fűthető katonai sátor. Csak egy volt a baja, hogy nekünk kellett fűteni :)
Itt úgy nézem szívesen fűtenének a szegény kivezényelt katonák. Azoknak kellene ilyen helyen dolgozni, védeni a hazát, akik csavargó módon nem gondoskodnak a beosztottaikról. Rohadt szemét banda kormányunkkal együtt.
zöldszem
@dodo571031: Anyád jobban járt volna, ha nem csak kipottyant, a török kamionosnak hála, hanem nevel is. Hülye az aki fogta a kezedet az első lépésednél!!! Ugat az aki megcsinált!
wagabund
...ez a kép valahonnan ismerős...honnan is?...hmm...megvan!
... '67-ben hadgyakorlatra mentünk...jó messzire...nem panaszkodom, sőt... két hét marhavagon, ugyanaz a ruha, kábelfektetés akárhol, étkezés ha utolért a hadtáp, tisztálkodás? nos az elmaradt... hogy akkor volt-e sikerélmény? hát persze...az mindent feledtetett...
...száz kilométerrel mellélőttünk egy rakétával...még szerencse, hogy az oroszok tudták kik lőnek, és mivel..ezért nem találtuk el a megfigyelő helikoptereket...(mást sem)

ez az esővédő "előtető" ez előhozza az emlékeket...pedig alig telt el 49 év...mintha ma lett volna..

hajrá fiúk! lélekben veletek vagyok!
Clavigo
@dodo571031: B@romarcú...Menjél haza,,nyomd meg a csengőt,,oszt köszönj @ny@@dnak..Figyelj oda,hogy ne megint fordítva csináld..
Dr. Felipe
@dodo571031: dodo kacsa, te csak nyeld a nokedlit.
Aki Én
Őrtorony 2016-ban, az EU közepén. Erről is a terrorista migránsok tehetnek, mert ha nem lennének, nem kéne odaköltöztetni a honvédeket.
Hát ha valakit, akkor a honvédeket terrorizálják éppen.
Ezt teszi a nemzeti beteg a hősnek kikiáltott katonákkal, miközben ,,aranylábú" focistáink fűtött gyepen szaladgálnak 200-300 ember előtt súlyos százmilliókért évente.
magyarbakancs
@wagabund: Kara-kum sivatag lőgyakorlat.
9 nap vagon.
Nappal 50 fok meleg éjszaka-1-2.
A surci lerohadt a lábamról.
KERKA
A TEK-esek frissen vasalt ingben parádéztak a belváros utcáin.! Gondolom a friss délutáni kávét is kiszállították nekik.Igazán látványos volt! Most megint ugyanazt teszik a katonákkal, mint pár hónapja a rendőrökkel. Amíg a rendőrök a sárban aludtak, addig a TEK-esek a Welness szállókban pókereztek.
És közben a propaganda azt szajkózza, hogy a fiatalok özönlenek katonának a hazát megvédeni.
Mocskok, a migráncsok fűtött helységekben éjszakáznak.!!!
magyarbakancs
@KERKA: Parancsnok kérdezi a beosztottjától.
Mit csinál ha a migráns el alszik maga mellett?
Újra meg gyújtom parancsnok úr.
KERKA
@magyarbakancs: a magyar nép nagyon leleményes a vicc gyártásban:))
nezelodo
Orbán példaképe, Horthy is így számolt be a sikerekről a doni hadjáratról, kár, hogy nem volt ott ahol a katyusák ugattak. Aztán a "sikereket" felülírta Jány Gusztáv szégyenletes hadparancsa.
A nagyotmondásban mindig jobban teljesít a magyar vezetés.
Kutyuska
Lehelyezhetnének nekik néhány lakókocsit, aztán Rogán elárulná nekik, hogyan lehet tágítani, hogy pár négyzetméterrel nagyobb legyen.
1magyar
@Kutyuska: Igazad van, tehetnének oda konténereket, meg wc-ket! Szegények nem nagy fizetést kaphatnak még a tetejébe, de pihenni sem tudnak.
verum
Lerobbant, kimerült emberektől vajon mit várnak, milyen teljesítményt?
Gyalázat, hogy az ember nem számít ezeknek, csak a saját biztonságos hátsójuk.
Hogy legyen mit fényesre tisztítani a híveiknek...
Komolyan mondom, kiakadok ettől az egésztől. :-(
wagabund
@magyarbakancs: .. ma már szépül az emlék...(hogyrohaggyonmeg)

ma is kiver a víz, milyen eszközökkel, ellátással szédelegtünk...
adrenalink
@zöldszem: 13:48-ra Mivel Orbán és a számítógép 2 külön világ, lehet, hogy nem is tud róla. Kétlem, hogy a vezérkari főmuftinak is ezt mutogatták volna...
wagabund
mint számtalanszor említettem, vállalkozókat kell felkérni a kényelmi szolgáltatások biztosítására..
úgymint mobilklotyó, lángos-sütő, lacipecsenyés, kotonárus, örömlányok, esetleg wifi-telefontöltő, és melegvizes zuhany.

élmény lenne határőrnek lenni...és mennyien jelentkeznének..huhúú..
Kutyuska
@szaboria1: Nem sok az az 1 %? Jóindulatú vagy.
zöldszem
@adrenalink: Viszont a Világ láthatja! Azoknak, még nem mondhatja meg, hogy honnét mit tudósíthatnak, milyen képek jelenhetnek meg! A visszataszító, hogy nem úgy fogják a riportban mondani, Orbán határvédői, hanem Magyarország /Hungary/!!
adrenalink
@zöldszem: A NET-en láthatják ezeket a képeket, de Orbán nem ért a szg.-hez!
Jozefina
Tán egy kicsit fel kellene lázadniuk!!!
Toby
A vezérkari obersturmbannführer-hadtápsegédtiszt piszkosul elégedett volt ! Gondolom a saját ellátásával !
Mézike
@dodo571031: Nocsak! Én éppen tudom mi történik , és miről van szó a határon.
Tüncibünci. Ha te tudnád amit én asszem apróbb mellénnyel szaladgálnál erre mifelénk.
bence
@zöldszem: ! A csüngőhasút kellene a helyükre tenni !
zöldszem
@bence: index.hu/belfold/2012/10/09/a_pocakos_tabornokokat_nem_allhatja_orban/

Azt hiszem, alkalmatlan, habár ott a prérin nincs tükör! De! Az is lehet nem néz tükörbe, mert a tükörképe szembe köpné!! Őt odatenni? A versenyszférában segédmunkásnak is protekcióval vennék fel. És a hibbant, emelt fővel jár-kel a Világban!
papa.49
Gondoltátok, hogy nem 100% hazugság az egész???
Egyébként hol vana ,,NAGY HONVÉDŐ csutifélkegyelmű,, ???
papa.49
@zöldszem: És mi a lófasznak???Nem inkább itthon kéne neki a terroristákat összefogdosni, hogy legalább néhány bejöjjön az országba???
papa.49
Befosott a dádé a nagy hős,egy kis fenyegetés, és már tele a gatya, ez egy ME. nem ez egy fosfej)))))))))
magyarbakancs
@Clavigo: "Ctrelba" ???
Elnézésed kérem hiányos tudásomért de amit írtál mit jelent?
Clavigo
@magyarbakancs: Semmi hiányosság..Szintén Kara-Kum...1987. Ctrelba--a hadgyak.elnevezése volt..
eugen4402
@papa.49: Mélyen tisztelt hölgyeim és uraim, örömmel tudatom, hogy a mi Szeretett Vezetőnk Barack Obama elnök úr hivatalos meghívásának tesz eleget, és vesz részt egy konferencián, melynek a nukleáris biztonságunk megóvása az alapvető célja. Ennek keretében sor kerül a szükséges lépések megtárgyalására, nehogy az általunk birtokolt hasadóanyagok illetéktelen kezekbe juthassanak...:-)
1magyar
Arról nem beszélve, hogy a migránsok hozhattak be olyan vírust amitől 3. hét után alig gyógyulnak az emberek, többek között én és sok ismerős, a legerősebb gyógyszerek sem hatnak.
sentinel216
Már a hatvanas években is tudták a parancsnokok, hogy az a katona, rendőr akit nem megfelelő ruházatban, felszereléssel küldenek ki erőt próbáló küldetésre, az nem "hadra fogható". Ha télen félcipőben kell 8 - 12 órát lehúznia a határ mellett, nem a feladatával fog törődni, hanem, hogy kurvára fázik a lába. Ha figyelő ponton teljesít szolgálatot, legalább őrbódé álljon rendelkezésére. Akkoriban a parancsnok úgynevezett "segítő ellenőrzésre" kiment az embereihez, teát, cigit osztott, lelket öntött a beosztottjába. Ismerem a körülményeket, ma nem úgy van.
bence
@percsi: ! Le is csuti - fel is csuti !
papa.49
@eugen4402: Leereszkedett az Obamához a csutifélkegyelmű, ne mond már, az nem lehet, a havaskája csak titokzatoskodott, hogy mi a nehézségnek ment oda!!! A másik mióta kell az egész pereputtyot cepelni magával, hozzá vannak kötve kötéllel???
eugen4402
@papa.49: Tudod min derültem? Valaki azt írta hsz.-ben, hogy nem is találkozott az igazi Barack-kal, hanem valami panoptikumban csinálták a fotót, az Elnök viaszfigurájával sikerült kezet ráznia...:-)
papa.49
@eugen4402: Mivel a hamvaskája, nem akarta közölni se miért ment az USA. ban még ez se lehetetlen))))))))))))
eugen4402
@papa.49: Lehet, hogy este majd csapnak egy jó kis görbe estét az Amerikába-szakadt honfitársakkal, (lásd: E-migránsok, disszidensek), és hajnalban majd a Capitolium patinás falai a "megjöttek a fehérvári 20árok"-at visszhangozzák...:-)
Tádé
Benkő olyan vezérkari főnök akinek nincs hadserege! Ezt már megmondhatták volna neki.
A tényleges helyzetről, nincs elképzelése!
Ezzel megszégyeníti elődeit.
kukac50
A hatvanas hetvenes években nem volt ilyen fészer, a határőrnek sétálni kellett a szolgálatban.
evacica
Na erre legyen büszke Orbán! Bár azt sem bánnám ha eltöltene egy hetet ilyen körülmények között díszes bandájával. Rájuk férne
papa.49
@eugen4402: Ez nekem is megfordult már a fejemben különösen hogy a blikk nevű szennylapban láttam a képeket, hát szerintem se az élő elnökkel parolázott...
sentinel216
@kukac50: Így igaz! A szakasz járőrök és a nyomsávosok meghatározott útvonalon ellenőriztek. (8-12 km) A közutak mellett 24 órás váltás szolgálatnak, volt őrbódéja TBK (távbeszélő készülék csatlakozás) + a kutyának kutyaól.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.