A Budapest-Fasori Evangélikus Gimnázium előtt szerda reggel három diák tiltakozott 8 és 9 óra között, csatlakozva a Tanítanék Mozgalom akciójához – írja az Eduline.

Az iskola igazgatója, Hajdó Ákos a reggeli órákban, mikor tudomást szerzett az akcióról, kiment a diákok közé, ahol rövid szóváltást követően közölte, hogy várja őket 9 óra után az igazgatói irodában – mondta a portálnak az egyik tiltakozó diák, Lebanov Barbara. A diákok azzal érveltek, hogy demokratikus jogukkal élve tiltakoztak, ezért is maradtak. Végül az igazgató elvárásnak eleget téve meg is jelentek az irodában.

Ott a diákok elmondták, hogy miért éltek demokratikus jogukkal, illetve hogy szolidaritást vállaltak a többi tiltakozóval. 

Az igazgató azt mondta, hogy vegyék tudomásul, hogy

ők egy konzervatív értékrendű egyházi iskolába járnak, és aki "más nézeteket propagál", annak nincs helye az intézményben.

Erre reagálva Lebanov elmondta, hogy nem fogja hagyni, hogy véleménye miatt retorziók érjék, az igazgató csak annyit közölt, hogy "átgondolja".

A diák azóta elmondta, hogy úgy érzi a tiltakozás óta, hogy a tanári kar megvetéssel néz rá.

19 hozzászólásarrow_drop_down_circle

RonaGyuri
konzervatív lenne??? sokkal inkább orbán-fun
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
silber13
@Desischado: Akkor ezek szerint Balog Zoltán is egy nyalonc, mert lelkész létére sikeresen benyalta magát a magasabb körökbe. Hja kérem, aki Orbánnak és Kövérnek volt a lelkésze...
Aki Én
Gondolom a konzervatív értékrendű egyházi iskolának nem elég konzervatív értékrend a demokratikus joggyakorlás.
világlátó
Ma hallottam. Mindazok, akik úgymond " rendes, szófogadó, az utasításokat, parancsokat maradéktalanul végrehajtó emberekké váltak a család, az iskola, a felső szintű képző intézmények, munkahelyek vezetői hatására, saját maguk teremtettek ezzel olyan helyzetet, ami mára alázatos, meghunyászkodó " birkákká " formálta őket, következőleg mindezen emberek tették lehetővé, hogy most a fejükön ugrálhasson a hatalom.Érdekes megközelítés.
Addig, amíg a birkatársadalom nem termeli ki magának a hatalom fékentartására alkalmas rétegét, addig a hatalom még jobban elpofátlanodik, kiépíti a saját agresszív elhárító rendszereit az esetleg feltűnő kontroll szervezetek ellen.Az idő nekik kedvez, pénzük erre mérhetetlen/ tőled veszik el /eközben még vegzálnak is és nyomják ezerrel a propagandájukat.Alig van esélyünk, nekünk birkáknak.Éppen tegnap írtam ide, hogy itt mi akik itt irogatunk egymásnak, mi vagyunk az a négymillió, akinek a hangját alig hallani.
A másik, egy emelettel feljebb élő négy millió pedig boldog, mert " ha az egyik zsebemre ütök az is fütyül, ha a másikra, az is fütyül " Egy ilyen megosztott társadalomban élni lehet, valahogy, de nem érdemes. Ezért is mennek el innen a / talán / legértékesebbjeink.
A konzervatív értékrendű és egyházi fenntartású tanintézetekben nevelődők vajon hol végzik? Az alsó szinten, közöttünk, vagy egy emelettel feljebb?Az egyházak függetlensége már régen odavan. A forradalmi eszmék számára nem igazán táptalaj.
Draba
No ezért szeretjük annyira a csuhásokat,többek között.
"Csuhások térdre",kis is mondta annak idején?
namihami
Igazgató "elvtárs"---az állami pénzért mindent?
Nem számít az emberi szabadságjog, a meggyőződés, urambocsá, az önrendelkezési jog, csak a "Gazda" iránti feltétlen hűség, amit inkább elvtelen s.ggnyalás szóval kéne leírni? Hiszen ez a folyamatos és állandóan emelkedő állami pénzcsorgás legbiztosabb útja.
Előre a gondolkodó, elveikhez és véleményük kifejezéséhez vezető emberek neveléséhez vezető, néha rögös, úton.
qrfly
nos EZ AZ igázgató lesz az egyik ÉLHARCOSA, a fidesz belülről történő bomlasztásának..

mihejstjön egy másik rezsim!!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.