Egész napos sztrájkot hirdethet a pedagógus sztrájkbizottság, ha a hétfői tárgyaláson nem sikerül dűlőre jutni a kormánnyal a fontos kérdésekben – közölte a Pedagógusok Szakszervezetének (PSZ) elnöke a TV2 Mokka című műsorában pénteken.

Galló Istvánné elmondta: azért fontolgatják az egynapos sztrájk meghirdetését, mert az általuk összeállított 25 pontból néhány nagyon fontos kérdésben nem látják a megegyezés lehetőségét.

Egész napos sztrájk jön, ha nem lesz megállapodás a tanárok pontjairól

Jelezte: ilyen a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ (Klik) további működésének kérdése, amelyben "szeretnének tisztán látni". A sztrájkbizottságot alkotó három szervezet egyikének vezetője utalt arra, hogy bár március 22-én bejelentették a Klik megszűnését, csütörtökön Lázár János, a Miniszterelnökség vezetője azt mondta, ebben az ügyben a kormány még semmiről sem döntött. Hozzáfűzte: az intézmények fenntartása, az iskolaigazgatók jogköre alapkérdés a köznevelés működésének további sorsát illetően, ezért nem újsághírekre, nyilatkozatokra szeretnének hagyatkozni.

Hasonlóan fontos és vitás kérdés a pedagógusok és a tanulók munkaterhelése, valamint a szabad tankönyvválasztás – jegyezte meg Galló Istvánné.

16 hozzászólásarrow_drop_down_circle

JAJMÁR
A Gallóné az egy órás sztrájk mögé nem állt be, most az egy napos mögé beállna?
De nem is számít, hogy egy órás, vagy egy napos a sztrájk, az se, hogy mikor... ha egyedül hagyjuk a tanárokat, akkor nem győzhetnek. Nem kritizálni, hanem mögéjük kellene állni! Szakszervezeteknek is és a népnek is, még jobban, egyre többen. Egy órára, egy napra és mindig, mert ez mindenkinek az érdeke.
Addig amíg a többség premier plánban nézegeti a tévében a felvételeket, és ezekből, meg a médiák által hozzájuk költött szövegezésekből ítél, a tanárok, orvosok, tűzoltók és az ország is csak vesztes lehet.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Slade
@Yoda69: @karma1: így van. Demokratikus módszerekkel nem lehet harcolni azokkal szemben akik elutasítják a demokráciát. Csak kőkemény radikális módszerekkel lehet célt érni vagy lehet meghunyászkodni. Vagy sztrájkolunk, vagy bohóckodunk.
karma1
@Slade: Nem ertem meg mindig ezeket a kethetes hataridoket, utana meg az egy- ill. ketoras sztrajkot...

"Nyogtek a hegyek, es egereket szultek"...

Annyira nincs teteje ennek az egesznek, en sem azt mondom, hogy kiegyenesitett kapaval, kaszaval menjenek neki balognak meg az egesz kocerajnak, de nem hiszem el, hogy ne lenne masik, sokkal hatekonyabb, celravezetobb megoldas...
karma1
@Slade: Ja, es meg ezt is felteteles modban, tehat lehet, hogy meg se csinaljuk...:o((
Slade
@karma1: én sem értem ezt az egész kínlódást amiben vannak. Ha beszüntetnék a közoktatást, abba a kúrmány belebukna. Ha még mások is csatlakoznának hozzá akkor meg tuti. Csak elhatározás kérdése. Elindulna a lavina mert a lakosság minimum kétharmada gyűlöli már ezeket a patkányokat.
Bercifiu
A két szakszervezeti nem vezető, sem tudja, hogy mit csináljon. Nyilatkoznak, illetve nyalatkoznak, de semmi eredmény.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.