Az MSZP számára csak akkor lesz elfogadható a kormány terrorellenes intézkedési csomagja, ha abba a jogállami garanciák is belekerülnek – mondta az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottságának szocialista elnöke az M1 aktuális csatorna szombat délelőtti műsorában.

Molnár Zsolt kifejtette: bízik benne, hogy a javaslatcsomaggal szemben az ötpárti egyeztetésen megfogalmazott kritikákat a Belügyminisztérium elfogadja. Ebben az esetben az MSZP támogathatónak tartja az intézkedéscsomagot – tette hozzá.

A szocialista politikus elmondta, többek között kifogásolták, hogy a javaslat büntetné azokat a felhasználókat, akik valamilyen informatikai eszközön titkosított kommunikációt biztosító alkalmazásokat futtatnak. A tömegrendezvények esetleges betiltását is kifogásolta az MSZP, szerintük ez ütközik a gyülekezési jog gyakorlásával. Molnár Zsolt elmondta azt is, hogy pontosabb szabályozásra van szükség a nemzetbiztonsági szervek adatkezelésére, az adatbázisok összekapcsolására, hogy a terrorizmussal kapcsolatos hazai és külföldi információk "oda-vissza" naprakészek legyenek.

Molnár Zsolt bízik benne, hogy az eredeti javaslatcsomagnál jobb változat készül majd. Ha az általuk is javasolt módosítások belekerülnek a dokumentumba, és nem lesz benne "szakmai nonszensz", akkor támogatható a kormány terrorellenes intézkedési csomagja – fogalmazott az ellenzéki politikus.

13 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Slade
Semmilyen formában nem támogatható mert csak a fideSS csürhe érdekeit szolgálja. Aki támogatja az mind a csürhe csicskája. Magyarországon nem indokolt semmilyen korlátozás, mert nincs olyan mértékű terrorveszély. Ha lenne, az sem indokolná azt amit ezek a sunyi férgek akarnak.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Slade
@human: lehetne némi igazság abban amit mondasz. De az úgynevezett ellenzék már megmutathatta volna, hogy felelősen akar viselkedni. Mondjuk azzal, hogy nem simul bele gorbánc aljas rendszerébe. De a felelős viselkedés náluk is csak a saját zsebükig terjed.
human
@Slade: Ó hát vannak ott egy páran, akik elvannak a langyos vízben és igyekeznek ne nem fel kavarni az állóvizet. Én konkrétan az mszp-től szabadulnék meg. A PM-ben és az Együttben több tökösség van mint az mszp-ben együttvéve. De az emberek megszokásból szavaznak.
human
Egyébként a fidesztől jogállami garanciát várni olyan, mintha a kurvától várnánk hűséget.
Kutyuska
@human: Bármilyen jogállami garanciát belefogalmazhatnak a törvénybe, a fidesz nem fogja betartani. Ezért tök felesleges velük együttműködni. Nincs az a garancia, ami megvéd minket attól, hogy megszerezzék a teljhatalmat.
Slade
@human: én az összestől megszabadulnék. Nem látom, hogy lenne köztük olyan amelyik változást hozna számunkra.
simmering73
Kedveseim. 2010 óta nincs jogállam. Akkor miről beszélünk?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.