Személyi szabadság jogsértő korlátozása, pszichológusi létszámhiány, terror a gyerekek között, vetélés, drog, szexuális erőszak, elégtelen élelmezés, omladozó vakolat – többek között ezt tartalmazza a viselkedési zavarokkal küzdő gyerekeket gondozó Somogy Megyei Zita Gyermekotthonról készített OPCAT jelentés – írja az MNO.hu.

Az intézményben disszociális zavarokkal küzdő (más néven antiszociális) gyermekeket nevelnek, egyetlen épületben, nyolcfős csoportokban, nemek szerint elkülönítve. A jelentés szerint elképesztő a helyzet.

A gyermekek közötti erőszak sem ritka az intézményben. Az egyik bentlakó elmondása alapján „ütni kell, hogy elfogadjanak”, itt mindenkit piszkálnak, aki új vagy nem áll ki magáért. Egymás cukkolása, szekálása rendszeres, ezt nem minden gyermek tudja jól kezelni.

Terror és szexuális visszaélések a kaposvári gyermekotthonban

Az intézményben a közelmúltban volt egy súlyos szexuális erőszakkal kapcsolatos ügy is: az egyik fiú arra kényszerített egy másikat, hogy orálisan kielégítse, illetve hogy análisan közösüljenek. Az ügyből végül nem lett semmi…

A gyermekotthon épülete hasonló a benti viszonyokhoz:

kívülről a vakolat nagy felületeken levált, az alsó szinten vizesedés, máshol beázás nyoma látszik. Valamennyi ablakon rács. A szobák berendezése puritán, néhol kifejezetten szegényes. A helyiségekben több helyen rongálás, gyújtogatás nyomai, emellett látni beütött, átlyukadt ajtót, letépett ablakkilincset, szétlyuggatott, foltos matracot, törött szekrényt és fiókot.

11 hozzászólásarrow_drop_down_circle

verum
Az intézeti gyerekek mindig kiszolgáltatottak voltak.
Csak a jószerencse, a Gondviselés és néhány, igen kevés tanár, gondozó jóvoltából menekültek onnan úgy, hogy tisztességes felnőttek lehettek.
A kiszolgáltatottaknak jaj a mi világunkban. :-(
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
justhpeter
@Villon: Jár a pont a válaszért
@percsi: A felelősöket nem csak 1 hónapra kellene bezárni.
Vizual
Amilyen a fogadtatás olyan a viselkedés. Ezt a pszichológia is taglalja. A láncra kötött állat is megvadul. Ez egy migráns befogadó ? Nem ? Hogy mik vannak...
libellle
@percsi: én egy életre zárnám be öket, ugyanolyan bánásmodban részesitve öket.
Bercifiu
@justhpeter: Vakarja a lankadt tökét.
justhpeter
@Bercifiu: Fa testápolóval kellene vakarni neki.
percsi
@justhpeter: @libellle: Igazatok van! De jutalmazásuk előtt, érezzék, tapasztalják meg munkájuk gyümölcsét, aztán hosszú évekig jöhet a rácsos paradicsom és a kemény szexifiúk.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.