Teheneket szállítanak a tervek szerint Budapestre, így tiltakoznának a súlyos tejpiaci krízis miatt április 4-én a tejtermelők – olvasható az agrarszektor.hu cikkében.

Az állattartók az élelmiszerhamisítónak és adócsalónak tartott importőrök tevékenysége ellen demonstrálnának. A kereskedőktől azt követelik, hogy függesszék fel az üzletelést a tisztességtelen piaci szereplőkkel. A NAV-tól és az élelmiszerlánc-felügyelettől pedig összehangolt, öt évre visszamenő ellenőrzéseket várnak a kifogásolt cégek, illetve kereskedelmi partnereik ellen

A Tej Szakmaközi Szervezet és Terméktanácson belül megalakult demonstrációs bizottság tájékoztatása szerint hétfőn "tenyészállat bemutatót tartanak", és petíciót akarnak átadni az Országos Kereskedelmi Szövetség Bécsi úti székházánál. Ezután jön a „tehénmenetelés”: az állatokat áthajtják a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) Keleti Károly úti székházához, majd a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Széchenyi utcai épületéhez.

14 hozzászólásarrow_drop_down_circle

magyarbakancs
"Teheneket hajtanak hétfőn a NAV-székház elé.2
Sok marhának kell a tehén nem?
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
simmering73
A tehenek meg a marhák fognak farkasszemet nézni egymással.
justhpeter
Nem tudom kellőképpen elítélni ezt az akciót. Engem felháborít az, hogy a teheneket rákényszerítik, hogy a NAV székháznál Tállaival találkozzanak Ez a tehenek legnagyobb mértékű megsértése. Hol az állatvédelmi törvény ? A tisztességes teheneknek nincsenek jogaik ?
wagabund
ezeknek a szerencsétlen állatoknak mijafasz közük van a sok marha vitájához?

Ettől a szállítási stressztől, meg a sok marha látványától biztosan elapad a maradék tejük
Desischado
Én sem pártolom szegény állatok hurcolását. Másképpen kellene ezt csinálni. Összefogni pár millió embernek, kaszára kapára, és adjad neki! Én ezt szivesebben látnám!
kukac50
A Gazda kap a tej literenként 60 forint körül a boltban 270 forint ez a tej de már csak 2,8 %-os
mert a 4,2 -3,8 % ról már lefölözték.
A szállító a feldolgozó és a gazda között legalább egyenlő arányban kellene elosztani az árat.
A 27%-os áfát meg eltörölni.
Minimum 100 forintot megérdemelne,mert a takarmány drága akit alkalmaz azt meg kell fizetni, az év minden napján dolgozni kell az állatokkal!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.