Kóbor kutyák  miatt bokrosodott meg egy kocsit húzó ló Kiskunhalason, a hajtó leesett a bakról, később a kórházban meghalt – írja a baon.hu.

A rendőrség közlése szerint március 16-án 6-8 kóbor kutya rontott rá egy lovaskocsira. A kutyáktól a ló megriadt, áttért a menetiránya szerinti bal oldali forgalmi sávba, felhaladt az útpadkára, majd a füves területen állt meg. A jármű 81 éves hajtója a kocsiról az aszfaltra esett és olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a kórházi ellátás ellenére életét vesztette.

Halálos balesetet okozó kutyák gazdáit keresi a rendőrség

A rendőrök keresik a képen látható kutyák gazdáit. A 107, illetve a 112 központi segélyhívó telefonszámok valamelyikén lehet bejelenést tenni.

13 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
rapier
@nezelodo: Nekem az a furcsa, hogy te pártállástól függetlenül említetted, hogy a településeken elszabotálják a kutya chippelést és oltást. Én nem ezt tapasztaltam. Nekem olyan mindegy, hogy milyen politikai irányultságú vezet egy települést, de a chipeket nem tudják hamisítani. Egy országos nyilvántartásba kell felvezetni. Akinek kiderül, hogy nincs ilyene jön a bünti. Kis helyen meg azért nem foglalkoznak vele, mert kéne két ember egy fél évig, míg minden kutyát ellenőrizne, így inkább hagyják!
nezelodo
@rapier: Én konkrét eset kapcsán említettem, hogy nem hajtják végre a jogszabályt, és ez tényleg nem politikai színezet kérdése, és sok másnak sem kellene annak lenni de gyarló hatalommániások azzá teszik. A kis helyeken nem kell két ember az ellenőrzéshez, ott mindenki tudja a másikról, hogy miféle, és mit csinál, vagy nem csinál.
Ami a hamisítást illeti, ne becsüld alá a találékonyságukat azoknak akik ezzel foglalkoznak. Annak idején az első telefonkártyákról is ezt mondták, hogy nem lehet visszaélni vele, másnap meg hozta egy másodéves egyetemista a végtelenített, egy éjszaka összehozott változatát. A maiak is szinte csodákat tudnak tenni, van körülöttem egynéhány abból a szakmából.
rapier
@nezelodo: Hát nem tudom! Érdemes egy ötezer forintos chipet hamisítani? Mikor leolvassák azonnal kiderül a turpisság. Amúgy vegyünk egy ötezres falut. Ott sem ismer mindenki mindenkit.
nezelodo
@rapier: A turpisság annak az állatorvosnak kellemetlen, akinek eladták a chipet, de hol van akkor már az eladó? Érdemes-e hamisítani? Nagy tömegben aranybánya. Okmánybélyeget, zárjegyet érdemes? Tömegével csinálják. Olajat szőkíteni szabad volt? Ha nem lettek volna olajosok milyen sivár lenne a közélet! Én még emlékezek arra amikor számítástechnikai cég emberei kerültek sittre évekre az illegálisan behozott hamisított (!) processzorok miatt.
Ötezres falu, hol élsz Te, 150-300 lelkes település van tömegével, se pap, se iskola,se jegyző, se orvos, se rendőr, meg a kocsma is bezárt, stadion sem épül, mert munkahely sincs se közel se távol. Mások ott a léptékek, a gondoskodás meg annyi, mint ahogy Te sem teszel említést róluk. A kormányzat is ellát a fejük felett, csak a nadrágszíj húzásakor van szükség rájuk.
rapier
@nezelodo: Zárjegyről már hallottam, de okmánybélyeg hamisításról még nem.
Az is biztos, hogy vannak olyan térségek, ahol művészet életben maradni. Se munka, se jövedelem, a közlekedés katasztrófa, az ingatlan értéktelen. Ezzel mélységesen egyetértek!
nezelodo
@rapier: Meg kell jegyezzem talán túl fiatal vagy, és nem emlékezhetsz, nagy port vert fel az okmánybélyeg buli egykor.
Hogy milyen térségekben van szegénység, nem kell ám a közismerten problémás helyekre gondolni.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.