Bőven az akkori átlagár alatt vette meg a lakását Orbán Viktor az önkormányzattól, amit aztán száztizenkétszeres áron értékesített – írja a budapestbeacon.com.

Orbánék 1991-ben cserélték el a IX. kerületi, Mester utcai ötven négyzetméteres, két szoba komfortos bérlakásukat a belvárosi Haris közben található 135 négyzetméteres ingatlanra. A lakáscserét a Fővárosi Főpolgármesteri Hivatal lakáscsere-ügyosztálya hagyta jóvá, a bérlőkijelölés joga pedig a Fővárosi Ingatlanközvetítőé (FIK) lett – írta meg az Átlátszó.

1994 márciusában az Orbán család a bérlőknek ekkoriban járó tízszázalékos kedvezményes vételáron, 563 ezer 760 forintért vásárolta meg a lakást, amelyet 2002-es eladását megelőzően éveken keresztül havi ezer dollárért adott ki. 2002-ben végül a vételi ár száztizenkétszereséért, 63 millió forintért adtak túl az ingatlanon.

Az Orbán család a 135 négyzetméteres belvárosi lakást 563 760 forintért vásárolta meg, ami 4176 forintos négyzetméterárat jelent. A KSH adatai szerint 1994-ben átlagosan 6200 forintos négyzetméteráron lehetett hozzájutni egy budapesti önkormányzati lakáshoz. A Budapest Beacon újságírójának a családja kb. ugyanekkor külső-Erzsébetvárosban vett lakása 5515 forintos négyzetméterenkénti árra jött ki, tehát valamivel átlag alatti volt. Orbánék ezzel szemben igen jól jártak a 4176 ft-os árral, ráadásul a belvárosban.

9 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Szókrakész
És még ők akarták Gyurcsányt elővenni az akárhányszoros céges eladási haszna miatt?
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
dr. prédikátor
@pbalage: Még az is sok lenne érte!Egy golyó áráért!!!
nemkati
0rbán eleve saját magának, és a pártjának is igyekezett megtalálni azokat a lehetőségeket, amik valamennyire törvényesek, csak éppen erkölcstelenek. De ezt ő egyedül nem tudta volna megtenni. Itt sokan segítették ebben önkormányzatoknál, befolyásos politikusok, pártok, törvényhozók köreiből. A kis senkik, a belüket kidolgozók nem kaptak soha ilyen lehetőségeket.
bakegya
Orbán mindíg is kettős életet élt-bőven akadtak tettestársai is -ez elég nagy gubanc lesz még ennek a maffiának,de a mi országunkat is kinyírja ezáltal.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.