Illúziókkal számolt le és az egész társadalomra veszélyes jelenségekre hívta fel a figyelmet Herczog Mária, szociológus, a Bálint Házban megrendezett nyilvános beszélgetésen. Ez utóbbiak közül ki kell emelni azt a tényt, hogy mostanában rutinszerűen emelnek ki gyerekeket a családokból, ami végzetes hatást generál minden szereplőre nézve. A szociális szakember hozott jó példákat is arra, hogy mikor és hogyan kell beavatkozni azért, hogy később a felnövekvő gyerekekből teljesértékű, adófizető polgár válhasson.

Forrás: hrportal.hu
Feltöltő: hrportal
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nemjoezigy
Válasz, reagálás Terézia Éva Takácsné Kürti véleményére
"... hogy később a felnövekvő gyerekekből teljes értékű, adófizető polgár válhasson. "
Eddig olvastam, innentől kezdve úgy döntöttem, Herczogh Mária mondhat bármit, lehet akárhány diplomája, lehet a legkiválóbb szociológus, nem érdekel a véleménye.

Én is majdnem így tettem, de a kíváncsiság legyőzte ezt a szerencsétlen mondat okozta ellenérzést.
Valóban nem ezt kellett volna írni, mondani, mert ez nagyon lélektelenre sikerült, mondhatnám, nagyon kormányzati megnyilvánulást sejtet. Pl: ez nekem azt jelenti, hogy mindenki egy a gazdagokat gazdagító gép legyen. (mert mielőtt a fideszesek tiltakoznának, ne felejtsék az egyik főideológusuk mondását, hogy mindenki annyit ér amennyije van, és egy másik mondásuk: meg lehet élni 47 ezerből. Próbálják meg. Ha biztosítanák, hogy a rezsi befizetése után ennyi maradjon, akkor talán meg lehetne. Persze ezt a meglehet élést a gazdagok nem tudnák megcsinálni ennyi pénzből!!!)
Sajnos a leírtak -ugyanúgy, ahogy én is tapasztalom- szintén a kormány hozzá nem értését bizonyítja, a szegénység megszüntetéséért, a szegénység hatásának kezeléséért semmit nem tesznek, vagy rosszul teszik.
A lényeg, (a fideSS-kdnp szerint) hogy tovább gazdagodjanak az egyébként is gazdagok!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.