Szép Katalin, a KSH nyugalmazott főosztályvezetője ismertette, a 15-84 éves, magánháztartásban élő népesség a 2009-2010-es időmérleg kutatás adatai szerint több időt fordított a fizetetlen munkák elvégzésére, mint a fizetett munkákra. Kiemelte: a reprezentatív mintán vizsgált népesség egy adott napon az idejének 26 százalékát töltötte munkával, aminek 14,9 százalékát az úgy nevezett láthatatlan munka, 11,4 százalékát pedig a fizetett munka tette ki. Szép Katalin szerint ez azzal magyarázható, hogy a házimunkában a népesség 90,6 százaléka, míg fizetett munkában csupán a 32,2 százaléka vett részt.

A Mennyit ér a láthatatlan munka című sajtótájékoztatón arról is beszámolt, hogy az eseményt azért tartották április 5-én, mert minden év április első keddjén van a láthatatlan munka világnapja, a kezdeményezés Kanadából indult ki. A láthatatlan munka napjának célja, hogy felhívja a figyelmet a háztartásban elvégzett munka mennyiségére és értékére. Az eseményen részt vett még Székely Hajnalka, a Nagycsaládosok Országos Egyesületének az elnöke, Giczi Johanna, a KSH Oktatás, kulturális és K+F statisztikai osztályának szakértője és Cseh Timea, a KSH osztályvezetője.

28 hozzászólásarrow_drop_down_circle

zöldszem
Nigéria GDP-je a világelitbe tartozik...mégis a nép 95%-a nyomorog..
a GDP csak egy szám...hiába, ha mindent ellop az uralkodó elit...Engem nem tud meghatni, hogy 1-2 %jobb a GDP. Ha nem lesz 3 millió éhező, ha az alsó fizetés is 200 ezer nettóba akkor, nem lesznek közmunkások, hanem tényleges foglalkoztatottak...akkor lehet dicsekedni a GDP-vel!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
namihami
@zöldszem: Hány éves vagy királyfi? --És még hiszel a mesében?
Ez a GDP szám, na ez pont olyan, mint a bikini, csak a lényeget takarja el.
Egyszer azt találtam írni, hogy átlagjövedelem.
Bolhafütyi+elefántfütyi=átlagnak nem rossz, de a bolhának nagy, az elefántnak kicsi.
Átlagjövedelem, hiába nő, ha a Vezéréké "kicsivel" lesz nagyobb, a köznépé pedig "nagyságrendekkel" szaporodik.
Feláll a szőr, mikor hallom,hogy csökkent az adó 1 azaz egy %-kal. 100.000 Ft-nál az kemény 1.000 Ft, még egy hétköznapi vásárlásra se elég. És mennyien élnek akár ennél kevesebből. Viszont 1.000.000-nál mégiscsak 10.000 Ft, amennyiből sok család egy hétig eszik.
Na, itt kellene a sávos adókulcs és annak lenne látszata is.
zöldszem
@namihami: Ja, átlagszámítás, kb. egy hétig fosik valaki, egy hétig kemény a széklete és mindjárt ellehet mondani, hogy normális a széklete. Na pont ilyen az ő átlag számításuk is!
A reklámmot halva, (mert a háttérben szól, papus tévézik) nekem is hányingerem van, nagy segítség a 10 millió, 1% adó csökkenés+ nem tudom még mi. Sikító frászt lehet kapni tőlük!
papa.49
Mért nem számolunk még bele sok minden mást, egyből az elsők között lennénk)))))))))
Ez a Katalin lehet hogy szép, de hogy nem normális az biztos))))))))))))
moiszikf
Én valahogy nem örülök ennek a pontos kimutatásnak. Miért érdekel bárkit is, hogy ki mit és mennyit dolgozik otthon, ingyen, magának? Csak nem azért, hogy valamiféle irányadó becsült jövedelmet lehessen rá megállapítani? Ami után persze majd adózni kell.
Bercifiu
A kormány elbaszott intézkedéseit is be kell számítani, mármint + előjellel, s akkor 160 %
justhpeter
Én csak olyan statisztikáról meg átlagról tudok, amit én hamisítottam. Mindenféle megbízhatatlan emberke kemény és lágy székletének statisztikai átlaga nem lehet a GDP-re befolyással.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.