Megszökött egy róka a Kecskeméti Vadaskertből – írja a baon.hu. Az állatot jelenleg is keresik az állatkert munkatársai. Tokovics Tamás igazgató szerint

a Matyi névre keresztelt róka hozzászokott az emberekhez, de közel menni nem szabad hozzá, mert az idegenektől esetleg megijedhet, és olyankor védekezésből ösztönösen harap.

Az európai vörös róka fél éve érkezett az állatkertbe. Az elmúlt 4 napban próbálták beszoktatni kanadai tűzróka társai közé, hogy szűkös ketrecéből nagyobb kifutóba kerülhessen. Az ismerkedés azonban nem sikerült jól: az igazgató szerint hierarchiai harc alakulhatott ki az állatok között és a vörös róka inkább elszökött.

Vadasparkból szökött rókát keresnek – ha látja, ne menjen közel hozzá

Matyiról egy kutyáit sétáltató férfi fotót is készített. "Megszaglászták egymást a kutyáimmal, aztán a róka hanyatt dobta magát, ami a megadás jele. A kutyákat tovább nem is érdekelte különösebben. Szépen eloldalgott" – mesélte a lapnak Kökény Szabolcs.

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

verum
Remélhetőleg őt nem fogják kilőni.
Mindenesetre nagy szakértelemre vall, hogy hagyták a hierarchiai harcot és szegény állatnak inkább szöknie kellett, hogy mentse életét. :-(
eugen4402
Menekülő róka? Nem a lemeztárból szökött meg?
És az biztos, hogy európai, nem valami fennek, sivatagi róka, amit a migránsok hoztak magukkal?
cs.n.
Vagyis nem veszélyesebb, mint egy kutya.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.