A hvg.hu elérte Bereczky Csongort, aki Pukli István miatt mondott fel a Teleki Blanka Gimnáziumban. Azt mondja, szakmai ügyből politikai üggyé vált és állóháborúvá merevedett a tanárok és a kormány közötti front, és ezen a diákok veszíthetnek.

Januárban még közösen adott interjút az ATV-nek Pukli István és munkatársa, Bereczky Csongor, de Bereczky március végén távozott a Teleki Blanka Gimnáziumból.

A konfliktus abból fakadt, mondta el, hogy a tanárlázadásnak nevezett tiltakozó akció szakmai ügyből egyre inkább átalakult politikai akcióvá, márpedig a korábban már öt országban oktató angoltanár Bereczky kifejezetten gyakorlatias szakmai változtatások miatt állt a pedagógusok ügye mellé, ezt a politikai fordulatot pedig már nem tudta képviselni.

Ahogyan a tanár meséli, egy értekezleten mondta el Puklinak a kifogásait, mire az igazgató azt válaszolta neki, hogy ebben az esetben hiteltelenné vált, és mondjon le. Ő pedig megtette, Pukli István pedig aláírta. A dolog azonban nincs lefutva, a diákok szülei aláírásokat gyűjtenek a visszatéréséért, és azt mondja, ha Puklival elásnák a csatabárdot, akkor hajlandó is lenne visszatérni az iskolába.

25 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Yoda69
Ez elkerulhetetlen hogy egy bizonyos ponton tul ne valjon politikaiva a tanarlazadas. Ezen kar volt felkapnia a vizet Bereckinek, aki ezzel a tettevel csak gyengiti a tanarok eselyeit a sikerre.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
rapier
@Yoda69: Talán, ha a gondolkodást részesítenéd előnyben a gyűlölködés helyett és tudnál a kérdésekre válaszolni, rájöhetnél, hogy ostobaságokat állítasz!
Nem kell engem győzködni, hanem a tényeket, amelyeket leírtam, cáfolnod kéne, amire képtelen vagy!
Katalina62
@perfekt: Senkit nem kéne elítélni felelőssé tenni a hozzátartozók bűneiért!
Yoda69
@rapier: Nezd, en nem a klik-tol kapom a fizetesem.
Tenyeket meg nem allitottal, csak a sajat velemenyed.
Ha meg nem tudod miert sztrajkolnak a tanarok, akkor olvass utana. En nem fogom itt a fejedet tagitani, mert mint irtam ugyis felesleges. Elvakult fideSSeseket ugysem lehet meggyozni semmirol.
rapier
@Yoda69: Nehéz gondolkodásra bírni azt, aki nem szokott!
Olyan "jogokért" harcolnak a pedagógusok, ami sem most, sem ezt megelőzően nem illette meg őket, mely alól kivétel a tankönyv választás.
A tanárok soha nem határozhatták meg, hogy mennyi időt kell dolgozniuk, ki legyen a fenntartó. Nem húzhatták meg a tananyag mennyiségét, mert akkor addig kellett tanítaniuk, amíg nem végeztek! Most ők ilyen jogokat követelnek maguknak és lázadnak! A Minisztérium, mint munkáltató jogosult a tankönyveket is meghatározni és nem a pedagógusok fogják eldönteni, hogy esetleg szakácskönyvből akarnak tanítani!
Annak aki 40 órát tölt a munkahelyen, nem kérdés, hogy le kell az idejét dolgozni. Az, hogy a pedagógusnak elrendelik, hogy a 40 órából mennyi időt kell a suliba tölteni és ezért lázad, az menjen az anyja keservébe!
Aki képes egy hangyányi gondolkodásra, az belátja, hogy ezek a pontok azok, amelyben a pedagógusok elmérték magukat és a téársadalommal szemben többlet jogokat követelnek maguknak! Támogassa őket az, aki egyet ért egy ilyen érinthetetlen kaszt hőbörgésével!
perfekt
@Katalina62: szia.Megjegyzésem,nevezettnek szól--és nem a családjának.Ahogyan viselkedik,ahogyan szónokol--magyarázza ellenkezésemet ,és nem a személyeskedés! Egyszerűen-nem tudja függetleníteni magát,az örökölt miliőtől ,nem pedagógus ,ha egyáltalán volt valamikor is-hanem politikai turista.
kukac50
Ő a besúgó tanárok közé tartozik! a kormány egymás ellen uszítja a tanárokat, spicliskedést vár el tőlük. A spicliskedő tanároknak jobb is ha ott hagyják az iskolát.

A diákoknak összetartó szeretetben élő közösségben kell nevelkedni!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.