Jelentős fölénnyel győztek az Európai Unió és Ukrajna közötti társulási szerződés ellenzői az egyezmény ratifikálásáról kiírt hollandiai népszavazáson a csütörtökön közzétett, véglegesnek tekinthető eredmények szerint.

Az ANP holland hírügynökség 99 százalékos feldolgozottság után azt jelentette, hogy a szavazók 61,1 százaléka elutasította a megállapodást, míg 38,9 százaléka támogatta.

A szavazásra jogosultak 32,2 százaléka járult az urnák elé, így érvényesnek számít.

Szanyi Tibor szocialista EP-képviselő szerint ezzel Hollandia 

„az európai integrációra, a szolidaritásra, közös értékeinkre mondott nemet.”

Mint fogalmaz, a szűklátókörű, Európa-ellenes, idegengyűlölő populista politikusok és nézetek hazánkhoz hasonlóan másutt is jelen vannak Európában. Pedig Ukrajna sikere az EU országainak is elsőrangú érdeke lenne, ez a kárpátaljai magyarság miatt hazánkra különösen igaz.

29 hozzászólásarrow_drop_down_circle

coni
Egyre többen érzik úgy a nettó befizető uniós országokban, hogy nem hatékonyan használják fel ezek az országok a felzárkózásukra kapott összegeket, hanem elpanamázzák. Ez az ukránokra különösen igaz...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Pestilence
@Mangu: @satan: Talán nem tudjátok elképzelni, de nem magam miatt ellenzem, hanem az olyanok miatt, akik végigdolgozzák a hetet és két napjuk van arra, hogy elintézzék a heti bevásárlást, és a szombatjaik erre mennek rá.
A további érveket papa.49 sorolta.
Nagyon sok embert ismerek, akiknek a "kórós" plázásás családi program. Le lehet őket nézni azért, mert nem a templomban ülnek egész nap vagy nem virágot szednek, de ez van.

És ismét, nem nagyon érdekel, hogy mi volt 50 éve. Ennyi erővel eldobhatnánk a számitógépeinket, kukázhatnánk a telefonjainkat, stb. Én speciel nem hátrafelé szeretnék haladni, hanem előre.
Mangu
@Pestilence: Ez nem előre haladás, torz szemlélet, több össze nem illő dolog egybemosása. Amit ötven éve tettünk az biztosította az előre haladást, mely egy kicsit eltorzult, mert nem figyeltünk eléggé. Nem elég vívmányokat elérni, meg is kell tudni tartani.
@papa.49: Voltál már életedben kirándulni több napra, hol 100 km körzetben még ember se volt? Én voltam több napra és nem hiányzott mindaz, amit felsoroltál a szösszenetben.
Pestilence
@Mangu: Megtarthattuk volna a vasárnapi nyitvatartás "vivmányát", ha a kdnp nem akarta volna bebizonyitani, hogy ők is számitanak. (Ami persze nem igaz, mert nem számitanak.)

Egyébként, ne haragudj, de az nem érv, hogy Neked jó, ezért más is értsen egyet Veled.
Mangu
@Pestilence: Egyébként, ne haragudj, de az nem érv, hogy Neked jó, ezért más is értsen egyet Veled. - Én ilyet nem írtam sehol.
Az biztos, hogy a társadalmi értékrend nagyon eltorzult mesterséges behatások alapján, melyek nem véletlenül történtek.
Majd megint dönt az istenadta nép indulatból és nem értelemből és majd siránkozik, mint mindeddig az elmúlt 25 évben.
papa.49
@Mangu: Voltam képzeld amit felsoroltam az általad emlegetett családi programhoz kapcsolódó dolog, az meg mikor elmész a világvégére egyedül nagyon nem ez a kategória, mert ugye ilyenkor te is, én is jól felmálházva indulunk útnak az ismeretlenbe, legalábbis én úgy tettem...
Pestilence
@Mangu: Az az eltorzulás, hogy hiányolom azt, ami már megvolt, amihez hozzászoktunk, amit piti hatalmi harcok miatt vettek el?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.