Több területen vagyongazdálkodási, vagyon nyilvántartási szabálytalanságokat talált az Állami Számvevőszék (ÁSZ) az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) háttérintézménye, a Pro Rekreatione Közhasznú Nonprofit Kft. (PR Kft.) ellenőrzésekor.

Az ÁSZ az MTI-vel csütörtökön közölte, hogy a fogyatékos emberek rehabilitációja és fejlesztése érdekében a Velencei-tó partján fekvő létesítmények együttes üzemeltetéséért és fejlesztéséért felelő céget, amely a Velencei-tavi Vízi Sportiskolát is üzemelteti a 2011-2014 közötti időszakra ellenőrizte.

Az ÁSZ megállapította: az állami vagyon hasznosítására kötött szerződések, a tulajdonosi joggyakorlás, az elszámolások, a vagyongazdálkodási feltételek kialakítása, a vagyongazdálkodás, illetve vagyonnyilvántartás, valamint az adatszolgáltatás nem volt szabályszerű. A közbeszerzési törvény előírásait a PR Kft. három esetben nem tartotta be, az értékhatárt meghaladó szerződések megkötéséhez nem folytattak le közbeszerzési eljárást. A társaság tevékenysége nem támogatta az állami vagyonnal való szabályszerű gazdálkodást.

A társaság feladatait saját, illetve a vagyonkezelésében lévő eszközökkel, részben közhasznú tevékenységként, és egyéb nem közhasznú tevékenységként látta el. A PR Kft. bevétele 2014-ben 336,6 millió forint volt, ezen belül az értékesítés nettó árbevétele 96,4 millió forintot tett ki. A társaság gazdálkodása a 2011-2013. között nyereséges volt, 2014-ben azonban 7,4 millió forint veszteséggel zárt.

Az ÁSZ a PR Kft. ügyvezetőjének, valamint az emberi erőforrások miniszterének fogalmazott meg javaslatokat, amelyekre 30 napon belül intézkedési tervet kell készíteniük – közölték.

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

cs.n.
Az állam szar gazda, de oda se neki, majd hoznak törvényt, hogy a szabálytalanság szabályos legyen, az ÁSZ meg kénytelen lesz befogni a száját. De erről a közvélemény nem sokat fog értesülni, mert a migránsterror tényálladéka hangsúlyosabb, mint az elinnaló közpénz.
nemkati
Mindig elcsodálkozom, amikor hasonló hírt olvasok.
Egyrészt magamon, azért, hogy még mindig nem adtam fel a reményt, hogy van valami, amiben a kormány nem akar csalni, lopni, hazudni.
Másrészt azon, hogy van még hatóság, amelyik kormányszervet ellenőriz, és ott szabálytalanságot vagy törvénytelenséget állapít meg.
3. nincs.
Bercifiu
A tiszteletlen és bandája már semmivel nem tud meglepni. Ekkora apparátussal működő minisztérium tükrözi, hogy a főnök mekkora barom.
Toby
Egy dologról elfelejtett beszámolni a vizsgálat, mennyi pénz és hova úszott el ?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.