Az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) nem tudja elfogadni a pedagógusok sztrájkbizottsága által – az esetleges munkabeszüntetés idejére – javasolt még elégséges szolgáltatást.

Erről Balog Zoltán emberi erőforrások minisztere és Palkovics László oktatási államtitkár levélben tájékoztatta a sztrájkbizottság három szakszervezetét pénteken, jelezve: a szaktárca hétfő délutánra várja a sztrájkbizottságot a tárgyalások megkezdésére.

 Balog Zoltán keresztbe feküdt a tanárok sztrájkjának

A pedagógusok sztrájkbizottsága kedden jelentette be, hogy megkezdik április 20-ra országos pedagógussztrájk előkészítését. Erről levélben tájékoztatták Orbán Viktor miniszterelnököt.

Az MTI-hez eljuttatott válaszlevélben a miniszter és az államtitkár kitértek arra, hogy a sztrájkbizottság járásonként egy intézményben biztosítaná az országos pedagógussztrájk idejére a gyermekek megőrzését.

A minisztérium a gyermekek és a szülők érdekében minden köznevelési intézményben szükségesnek tartja a gyermekek felügyeletének biztosítását – rögzítette a tárca vezetője és az oktatási államtitkár, akik a még elégséges szolgáltatás részleteiről való egyeztetés megkezdésére a sztrájktárgyalást követő azonnali megbeszélést javasolják, azzal azonos helyszínen. Az Emmi kormány által kijelölt tárgyalóként hétfőn a tárca épületébe várja a szakszervezeteket.

A Pedagógusok Szakszervezete, az Oktatási Vezetők Szakszervezete és a Magyar Közoktatási és Szakképzési Szakszervezet vezetőinek címzett levélben kitértek arra is, hogy az elmúlt két hónapban tárgyalássorozatot folytattak, és közben a kormány a tanulókat és a pedagógusokat egyaránt kedvező bejelentéseket tett. A sztrájkbizottság által megfogalmazott 25 pontból 20 esetében már sikerült megállapodni – jelezték, hozzátéve: a most bejelentett négy pont – amelyek közül három a bérek emelésére irányul – költségvetési kihatása mintegy 50 milliárd forint.

A miniszter és az államtitkár megismételte, hogy a kormány nem tud többet fordítani a pedagógusbérek emelésére, mivel most az egészségügyi dolgozók és a más közszolgálatban dolgozók következnek.

Kitértek a sztrájkbizottság azon fenntartó felé megfogalmazott kérésére is, hogy a sztrájkban résztvevő dolgozók kapják meg a kieső munkaidőre járó díjazást és a munkavégzés alapján járó egyéb juttatásokat. A minisztérium ezzel kapcsolatban rögzíti: a sztrájktörvény előírásai szerint a sztrájk miatt kiesett munkaidőre – eltérő megállapodás hiányában – a dolgozót díjazás és egyéb juttatás nem illeti meg.

26 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Jankó123
"Balog Zoltán keresztbe feküdt a tanárok sztrájkjának"

-Vasúti síneken kéne inkább megpróbálni azt a keresztbefekvést, de nem ám egyedül, vidd magaddal az összes tettestársadat is!
:-)
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Bercifiu
@nezelodo: Mert idióta. Egyébként meg tudja, hogy milyen eszközökkel tudja gáncsolni a sztrájkot. Ha ez a faszi nem tiszteletes lenne, ugyan mi tenne? Talán még éles fegyvert is használna?
Jozefina
Szerintem a tanárok, a diákok és a szakszervezetek is nyagy íben szarjanak Baloghra és Orbánra. Járásonként egy-egy intézmény bőven elég, azt egy korábbi bíróüsági határozat is megerősíti. Ha orbán és balogh ennél többet akar, akkor valöban küldje oda a minisztérium és a klik alkalmazottait, esetleg hozasson lengyel önkénteseket. A tanárok ne adják fel, mindenképpen tartsák meg a tervezett sztrájkot. Ne hagyják magukat megfélemlíteni, terrorizálni.
sgyuri2003
Orbán: "Zolikám vazze ( szotyi spricc félre) ha meg tudod szívatni a pedagógusokat és a egészségügyi dolgozókat biz isten köztársasági elnököt csinálok belőled. De akkor is hasonló lojalitást várok tőled különben feltárom az anyagot amit a páncélomban őrizgetek rólad. Értve vagyok? ( új adag szotyi beküldve) "
sgyuri2003
@Desischado: Ne aggódj, már-már eléri azt a szintet ahonnan köztársasági elnöknek jelölheti a pártja.
rapier
A tanerők soha nem határozhatták meg a munkaidejük hosszát, a tanítási anyag mennyiségét és nem dönthették le, ki legyen a főnökűk, vagy a munkáltatójuk.
Döntse el mindenki, megilleti e őket ennyi többlet jog és akarjuk- e ennek a kasznak az érinthetetlenségét támogatni?
Én NEM!
kukac50
Miért nem kér engedélyt Orbántól,hogy adhasson engedményt? Arra hivatkozik,hogy az unió országaiban is ennyi időt kell az iskolába eltölteni a pedagógusoknak. Azt kellene biztosítani amit az uniós országok, olyan fizetést olyan körülményeket annyi pénzt a felszerelésre és a diákokra mint amennyi az uniós átlag. Ha ezt nem tudja garantálni akkor ne hivatkozzon az unióra!!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.