A Népszabadság birtokába jutott egy tervezet, ami szerint egy új, speciális doktori fokozatszerzési eljárásban egyetlen év alatt meg tudná szerezni a doktori címet egy sportoló vagy sportszakember. A dolgozatot a Testnevelési Egyetem rektora, Mocsai Lajos jegyzi, aki maga is elég fura körülmények között lett professzor még tavaly augusztusban. A Doctor of Sport and Physical Education címet jelentősen könnyebb lenne megszerezni mint a jelenleg élő doktori fokozatokat. Mocsai javaslata szerint a cím „a világszintű sporttevékenységgel kapcsolatos eredmény elismerése, melynek háttere a gyakorlati sportra jellemző alkalmazott tudományos kutatás is". Kérdés, hogy mennyire lehet tudományosnak tekinteni egy olyan címet, amit akár egy év alatt is megszerezhet valaki.

Forrás: 444.hu
Feltöltő: human
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

human
Nem lehet, hogy ezt csak Schmitt Plagipali miatt csinálják, hogy valahogy csak meglegyen neki is a doktorija? Nem tudom, az igazi doktorival rendelkezők mit érezhetnek most?
Aki Én
Maffia körökben igen kedvelt a ,,DOCTORE" kifejezés.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.