A Jobbik szerint a fideszes képviselők nem merik aláírni azt a dokumentumot, amelyben arról nyilatkoznának, hogy van-e offshore-cégük.

Szilágyi György, a Jobbik országgyűlési képviselője szombati budapesti sajtótájékoztatóján úgy fogalmazott: hiába ígérte meg Orbán Viktor 2010-ben, hogy lejárt Magyarországon az offshore-lovagok kora, azóta sem változott semmi, a Fidesz-frakció hiteltelen ebben a kérdésben.

Az ellenzéki politikus idézte a nyilatkozattal kapcsolatos jobbikos felszólításra adott Fidesz-választ. E szerint "a jelenlegi vagyonnyilatkozati rendszerben minden gazdasági érdekeltségről be kell számolni, akár külföldön, akár itthon van bejegyezve, a vagyonnyilatkozat hitelességéért felelősséget kell vállalnia a parlamenti képviselőnek. A vagyonnyilatkozati kötelezettségének minden fideszes képviselő eleget tett".

Szilágyi György azt mondta, ezzel a Fidesz szerint le van zárva a kérdés, holott "ez annyit ér, mint amennyit Horváth Zsolt nyilatkozata jelentett". Hozzátette: a volt politikus tizenhat éven keresztül volt a Fidesz országgyűlési képviselője, mégsem tüntette fel offshore cégét a vagyonnyilatkozataiban.

A politikus szerint azzal, hogy a fideszes képviselők nem akarják aláírni a dokumentumot, amelyben arról nyilatkoznának, van-e offshore cégük, azt veti fel, hogy "van még takargatnivalójuk".

Ha a Fidesz valóban ki akarja űzni az offshore-lovagokat, akkor a Jobbik segítségképp felhívják a figyelmet néhány vizsgálandó személyre, illetve cégre – mondta. Az egyik ilyen Andy Vajna, akinek luxemburgi kötődésű cégét, a Las Vegas Casino Kft.-t nevezte vizsgálandónak, hogy kiderüljön, kihez vándorolt a hárommilliárd forintos nyeresége. Ugyancsak vizsgálandónak mondta a letelepedési államkötvényt árusító, az elmúlt években mintegy százmilliárd forint hasznot zsebre tevő offshore cégeket, továbbá azokat az "átláthatatlan tulajdonosi hátterű" cégeket, amelyek a Nemzeti Fejlesztési Ügynökségtől fél év alatt harmincmilliárd forintnyi európai uniós pályázati pénzeket kaptak a Jobbik szerint törvénytelenül.

Az ellenzéki képviselő azt is felvetette: Habony Árpád vagyonvizsgálata ügyében a Nemzeti Adó- és Vámhivatal vajon ugyanúgy járt-e el, mint minden más magyar állampolgárnál. Hozzátette: ha valaki azt állítja egy vagyonosodási vizsgálat során, hogy kölcsönt kapott, az adóhatóság a kölcsönadót is megvizsgálja, az adózott jövedelméből adott-e. Kérdés, hogy Habony Árpád esetében így történt-e – tette hozzá. Ugyancsak kérdésként vetette fel: vizsgálja-e az adóhatóság, hogy Habony Árpád visszafizette-e ezt az összesen mintegy 33 millió forintot, és ha igen, akkor miből? Ehhez Szilágyi György szerint hozzáadódik a 2015-ben alapított, "a fideszes média összefogására szolgáló" Modern Média Group nevű cég alaptőkéjének ötven százaléka, 70 millió forint. Ha Habony Árpád nem fizette vissza a kölcsönt, az adóhatóság eljár-e vele szemben, vizsgálja-e, hogy a vissza nem fizetett kölcsön mint jövedelem után adózott-e? – tette fel a kérdést.

Szilágyi György úgy fogalmazott, hogy vizsgálni kell ezeket a súlyos kérdéseket, de a Jobbiknak kétségei vannak afelől, hogy "egy párt által vezetett adóhatóság" mennyire fog részrehajlás nélkül dolgozni az ügyben.

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nyanya001
Én is de bevallom őszintén, hogy mindegyikre pártállás nélkül !
Leginkább azért, hogy hadd lássam a nagy melldöngető " én magyar vagyok "
összes szélhámost !
szaboria1
Most kellene meg mutatni a Fidesznek van e vér abba bizonyosba.
zöldszem
A vagyonosodási bizottság KDNP-s vezetésű. Orbán vagyonát 1 nap alatt kivizsgálták és mindent rendben találtak. Tavaly több fideszes képviselő adott le olyan vagyonnyilatkozatot, amely szerint több pénzt takarított meg mint amennyi a fizetése. Ezzel se volt baja a vagyonosodási bizottságnak! Ezt is rendben találta.
" Habony Árpád vagyonvizsgálata ügyében a Nemzeti Adó- és Vámhivatal vajon ugyanúgy járt-e el, mint minden más magyar állampolgárnál." Habonynak nincs fizetett állása, és a cégének nincs jövedelme,mert a bevallásai szerint nincs, akkor három dolog lehet:
1. Adócsaló és feketén dolgozik jó pénzért, amiért nem adózik
2. A Fidesz fizeti feketén, méghozzá nagyon jól, ha ibizai drogtúrára is telik.
3.Lottónyertes, netán régi nemesi család sarja, százmilliókkal, ..
Egyébként ezek a javaslatok csak azért hangzanak el, hogy azt higgyék a jobbikosok közül senkinek nincs vaj a fején. Vona is szép kis kecora cserélte a panelt, mióta bent ül a parlamentbe. Vagy az adócsaló Volner! Nem hiszem, hogy örülnének ha elfogadnák a javaslatukat. De! Ez a veszély egy pillanatig se forog fenn, úgyhogy lehet nyomni a szöveget.
Toby
Álomvilágban él a Jobbik, egy mocskos gengszterrezsimtől várná el, hogy kitörje a saját maffiózóinak koszos nyakát ?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.