Az MSZP elnöke szerint a háromigenes népszavazás a választás szabadságáról szól.

Tóbiás József szombaton a Nógrád megyei Szécsényben, egy lakossági fórum előtti sajtótájékoztatón azt mondta: sok jogi trükköt próbál majd alkalmazni a kormányzat, hogy megakadályozza a népszavazást, de az már a szabadság korlátozása lenne.

Az MSZP elnök-frakcióvezetője hozzátette: az embereknek egyre inkább arra van igényük, hogy ne hozzanak nélkülük döntést.

Olyan világot élünk, amikor erősíteni kell, hogy szükség van társadalmi felhatalmazásra, társadalmi többségre, ennek megszervezésén dolgozik a Magyar Szocialista Párt – mondta Tóbiás József.

Az ellenzéki pártvezető szombaton Rétságon és Balassagyarmaton is részt vett az aláírásgyűjtéseken.

Mint mondta, a Valódi Magyarország program során támogatókat gyűjtöttek ahhoz a kezdeményezéshez, hogy Magyarországon legyen végre valódi népszavazás, valódi részvételi demokrácia. Olyan, amelyben nem a hatalom hivatkozik a népre, hanem a nép mondja el, hogy miként gondolkodik az elmúlt öt évről, helyes-e az az irány, amelyen ma Magyarország halad, vagy változást akarnak – fogalmazott.

Tóbiás József a problémák sorában "cseppben a tengernek" nevezte a népszavazás három kérdését, a vasárnapi boltzár feloldását, a földügyet és a bérplafont.

Elmondta, a nyugat-nógrádiak ezeregy kérdést vetettek még fel, amiről szívesen beszélnének a hatalommal, de a hatalom szerinte nem hajlandó, nem mer szembenézni ezekkel, köztük az egészségügy, az oktatás, a megélhetés gondjaival.

Ezekkel kell nekünk szembesítenünk a kormányzatot, és kiharcolni azt a jogot a választópolgárnak, hogy a hatalom velük nézzen szembe egy népszavazás keretében – tette hozzá a szocialista pártelnök.

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Cicamama55
Erőtlennek, csupán szófosásnak érzem ezt a propagandát. Az Együtt és a PM politikusaiban sokkal több spirituszt vélek felfedezni.
Desischado
Nekem mindegy, hogyan csak végre induljon már el valami, mert ezt már nem lehet bírni! Azért csak jó, hogy kikényszerítették a szavazást!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.