A VS.hu ma elkezdi nyilvánosságra hozni a Miniszterelnökségtől kiperelt Századvég-aktákat. Ezek azok az elemzések, amelyekért a kormány 2012 és 2014 között 4,1 milliárd forintnyi közpénzt csorgatott ki a haveri cégnek.

Csakhogy, és itt jön a történet eddigi legocsmányabb része, ami mindent elmond arról, hogyan vélekedik a kormány az elszámoltathatóságról:

– A több mint 77 ezer oldalnyi kiadott irat háromnegyede nem is tartozik a tárgyhoz. A 21 gigabájtnyira felduzzasztott adathalmaznak csak a negyede – alig 18 ezer oldal – a valódi elemzés.

– A dokumentumokat az átadás előtt átkonvertálták, hogy se másolni, se keresni ne lehessen bennük, és így már azt sem lehet tudni, hogy mikor keletkeztek és ki írta az anyagokat.

– Az ábrákat és a betűméretet felnagyították, a dokumetumokat Word formátumból pdf-be tették át, így lett az eredetileg ígért 30 ezerből 78 ezer oldal.

58 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Aki Én
Kisstílű, bosszúálló FÉRGEK!!! De nekik nincs rejtegetnivalójuk, ugye???
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
rapier
@nemkati: A bíróság döntött, hogy ki kell adni az adatokat! Ez világos. Most megkapták, olvasgassanak! Most már én is kíváncsi vagyok az eredményre. Mit fognak szólni, ha nem találnak benne semmit, amivel a kormányra támadhatnának. Bocsánatot biztos nem kérnek!
nezelodo
@nemkati: Gondolom a kolléga védelemre érdemesnek találja azt a "tudományos anyagot", amit oldalanként potom ötvenezerért pötyögtettek be a gépbe a századvégnél a suttyó megrendelőiknek, hogy igazolják, munkáért ömlik hozzájuk az adóforintjaink milliárdja.
Cicamama55
Netán ebben a nagy munkában bénították le múltkor a Parlament internetét?
human
@Mirabilis: És a dokumentumok keletkezésének idejét sem lehet meghatározni. De nem is ezen bukik a történet. Maga a tartalom ami példásan mutatja, hogy az elmúlt hónapokban gőzerővel ment az adatgyártás.

"Szokott ön termelői piacra járni? Ha igen, és annak hangulatával teljes mértékben elégedett, akkor ön a legnagyobb valószínűséggel MSZP-szavazó, ám ha inkább elégedetlen, akkor jó eséllyel LMP-s vagy kereszténydemokrata érzületű."

"Az irreleváns kérdések felesleges összepárosítása miatt a kutatás összesen tizenegyezer oldalas lett, a megrendelő pedig megtudhatta például, hogy azoknak az 52 százaléka, akik a lábukat be nem teszik sportlétesítménybe, a legsürgetőbben a polgármesteri hivatalokat korszerűsítenék, míg az alkalmanként meccsre járók 53 százaléka szerint inkább a minisztériumokat kellene. "
human
"- Csaknem háromévnyi pereskedés után a VS újságírója februárban megkapta azokat az elemzéseket, amelyeket a Századvég készített a kormánynak 2012–2014 között 4,1 milliárd forintért.
- Több mint 77 ezer oldalnyi iratot kaptunk és dolgoztunk fel az elmúlt hetekben, ezek háromnegyede azonban olyan közvélemény-kutatási nyersanyag, amelynek szakértők szerint az iratok közt nem is lenne keresnivalója. A 21 gigabájtnyi adathalmaznak így csak a negyede – alig 18 ezer oldal – a valódi elemzés.
- A dokumentumokat átadás előtt átkonvertálták, hogy se másolni, se keresni ne lehessen bennük, és az átalakítás miatt azt sem lehet lekövetni, hogy az anyagok mikor keletkeztek.
Jogi fenyegetéssel is próbálták megakadályozni, hogy feldolgozzuk és közöljük a tanulmányokban foglaltakat."
vs.hu/kozelet/osszes/ezert-fizetett-a-kormany-negymilliardot-szazadveg-aktak-i-0411#!s6
Desischado
z is jelzi az arroganciájukat, de még inkább azt, hogy valami bűzlik Dániában, ahogy Hamlet mondaná!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.