A kormány azt javasolja, hogy a parlament vonja vissza a vasárnapi munkavégzés tilalmáról szóló törvényi szabályozást – jelentette be Rogán Antal Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető miniszter.

Ezzel a döntéssel okafogyottá vált az MSZP aláírásgyűjtési akciója. A kormány számára valószínűleg ez a meghátrálás volt a "kisebbik rossz", mert szinte biztos, hogy egy esetleges népszavazáson a szocialisták időközi választással felérő győzelmet arattak volna.

Egy árulkodó mondat a Parlament honlapjáról:

A vasárnapi munkavégzés tilalma azonban az embereket megosztó intézkedésnek bizonyult. Sokan vannak az ellenzői, és nem kevesen próbálnak politikai tőkét kovácsolni magunknak a megszületett törvény kapcsán.

Tehát szinte nyíltan bevallják, hogy az MSZP-től való félelem volt a fő motivációs erő.

Most már számít az emberek véleménye is?

Bár eddig a kormány magasról tett arra, hogy a lakosság többsége nem értett egyet a vasárnapi boltzárral, Rogán ezzel magyarázta a döntést:

"Fontosak az elemzések, fontosak a vélemények, de a legfontosabb mégiscsak az, hogyan gondolkodnak erről az emberek"

- jelentette ki.

Rogán Antal úgy fogalmazott, hogy a törvény tavalyi hatálybalépését megelőző, azaz a 2015. március 14-i állapot állhat helyre mind a munkavégzésre, mind a pótlékok szabályozására vonatkozóan.

A miniszter közölte, az Országgyűlés akár már kedden – kivételes sürgősséggel – szavazhat a most benyújtott előterjesztésről, így az akár már a hétvégén hatályos lehet.

49 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
simmering73
Ez borítékolva volt. Bár ilyen pontosan tudnánk megjósolni a rezsim bukásának idejét is.
Egyébként érthetetlen ez az ijedség. Ma reggel pontosan erről lehetett szavazni a hörcsög tv-n. Ott azt hozták ki (részeredmény), hogy az emberek 80% nagyon meg van elégedve a vasárnapi zárvatartással.:DDD
nezelodo
@teuton: A játékgépek is azért lettek útba, mer a dakota öccse is abba szórta a családi kincset. Be is tiltotta egy nap alatt, mellékes hozadéka meg hogy most az Endy stróman gépeibe dobálják a suskát a szenvedélyjátékosok, most már adómentesen, a zemberek érdekében.
Cicamama55
Nem a nyitva tartás miatt lett volna ez a népszavazás számukra veszélyes...A föld és a bérek kérdése csapott volna nagyobb szelet!
teuton
@nezelodo: De ez meg mind semmi, Brüsszel elkaszalta a betiltast, emiatt lesz majd tan 100 milliardos karterites...
namihami
@Kutyuska: Hiába látják a leépülését. Ahhoz még mindig elég erős, hogy egymás ellen kijátszva a csordát, a megvadított állatokat egymással tapostassa le.
Ahogy, sajnos, a baloldalon sincs igazi vezető,(aki pedig lett volna, azt a KDNP-s csicskák maguk vallották be, hogy ők voltak a karaktergyilkosai), úgy a Fideszen belül sincs komoly kihívója a Vezénylőnek. És amíg ez van, addig senki nem mer komolyan fellépni ellene.
Nil
Hálás lennék ha az újságírók arról kérdeznék ov-t (és az többi fideszes vezért)-akár minden alkalommal- miért fél/nek ennyire a népszavazástól-a nép szavától?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.