A kormány a kárpátaljai gazdaságfejlesztési stratégiában megfogalmazott célok megvalósításához 2016-ban 2 milliárd forint vissza nem térítendő támogatást biztosít, a 2017-re és 2018-ra vonatkozó keretet később rögzítik.

A Magyar Közlönyben kedden közzétett kormányhatározat szerint a külgazdasági és külügyminiszter gondoskodik a Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetséggel közösen a stratégia megvalósításának koordinációjáról.

A stratégiában megfogalmazott célok megvalósítását szolgáló működési jellegű kiadásokra 2016-ban legfeljebb 150 millió forintot, 2017 és 2018-ban évente legfeljebb 200 millió forintot lehet fordítani.

A kormány támogatja, hogy a Magyar Export-Import Bank Zártkörűen Működő Részvénytársaság tőkéjét megemeljék a kárpátaljai vállalkozásoknak szóló, 20 milliárd forint összegű kedvezményes hitelkeret biztosítása érdekében.

16 hozzászólásarrow_drop_down_circle

mariaberta
Mi volna, ha T.Orbán a legrosszabb helyzetben lévő MAGYAR,, érti vajon? magyar egészségügyet támogatná ilyen nagyvonalúan? Minket melyik szomszédos állam támogat? Írjátok meg, mert én nem tudom és szörnyen bosszant ez a tudatlanság.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
emerencia
@kakaósbögre: Igen, itthon az a "rend", hogy a kizsigerelt több millió munkavállalón, a kétségbeesésbe kergetett, fillérekből nyomorgó betegeken és a végső erejükkel idősen dolgozókon spórolják meg a kül és belhoni kiváltságosok jólétét. Vajon miért jut erről sokunknak eszébe a nácizmus?
desert
@mariaberta: Mert ezek a "nagyon hülye" környező országok csak a saját lakosságukra számítanak, ha választásokra kerül a sor. Ezzel szemben Viktor király folyamatos apanázzsal biztosítja magának a tuti szavazatokat a határokon kívülről is. Van még mit tanulnia Európa többi államának, az már egyszer biztos.
cs.n.
A Vajdasággal nagyvonalúbbak voltak, ott 20 milliárd vissza nem térítendővel gazdaságélénkítenek.
Macskaszem
Székely vicc jut eszembe.Ez most komoly? Mert viccnek durva lenne.
eszegfu
Mondja már meg valaki, hogy hogyan lehet egy "stratégiában megfogalmazott cél" a szervezet müködési céljaira felhasználható kiadás?! A stratégia általában egy valamilyen hosszu távu cselekvés egy bizonyos cél elérése érdekében, tehát egy jelenlegi müködési költés nem lehet az!! Ez is olyan "átlátszó"... majdnem olyan, mint a "csak"... azért is adjuk, mert az itthoni magyarok ellenzik!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.