A kormány még az idén javaslatot tehet az internet-előfizetések áfájának csökkentésére, így az előfizetési díjak is csökkenhetnek – mondta Kara Ákos, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium államtitkára szerdán az Országgyűlésben, az elektronikus hírközlésről szóló törvény módosítását kezdeményező javaslat vitájában.

Az államtitkár hangsúlyozta: manapság a versenyképességet, a fejlődést és a jólétet a digitalizáció jelenti, a magyar kormány pedig elkötelezett a digitális fejlesztések mellett. A kormány ezért internetes konzultációt folytatott, ennek alapján készítette el a digitális jólét programját, aminek legfőbb célkitűzése, hogy Magyarországon, bárhol, bárki megfizethető, jó minőségű internetkapcsolathoz jusson hozzá – mondta.

Kara Ákos közlése szerint ezért még az idén javaslatot tehetnek az internet-előfizetések áfájának csökkentésére, és gondoskodnak arról, hogy ennek köszönhetően az előfizetési díjak is a csökkenjenek. Ez nem kis küzdelem, de készen állunk ennek véghezvitelére – tette hozzá.

Ismertette: a szolgáltatókkal együttműködve a rászorulók számára is elérhető árú internetcsomagot akarnak létrehozni, valamint ingyenes wifi-szolgáltatást terveznek minden magyar település központjába, valamint az iskolákban, az egyetemeken és a nagyobb látogatottságú könyvtárakban. Legkésőbb 2018 végére szeretnék elérni, hogy minden háztartás, amely igényli, hozzáférhessen a szupergyors internethez – erősítette meg.

31 hozzászólásarrow_drop_down_circle

wagabund
Nagyon húzzák ezt az ingyenes netet...ha olcsóbb, akkor baromi lassú, ha drágább akkor is..

ráadásul néha úgy le van terhelve néhány szerver, hogy alig mozdul a bit..ez főleg csúcsidőben fordul elő..
fejleszteni kellene..
Asszem nem véletlenül bízták dajcsra a probléma megoldását...garantáltan nem old meg semmit... soha nem lesz ebből a korszakalkotó találmányból ingyenes szolgáltatás...mert ha ingyenes lenne a net, akkor lenne érvényes a modat: Magyarország jobban teljesít..
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
kkalman
Inkább az élelmiszerek áfáját csökkentenék!
Borda
Szép és jó az elgondolás,de nem sokkal több marad a pénztárcánkban. Persze azoknak akik tizenezret fizetnek havonta érte,nyilván több látszata lesz. No,hátha futja majd 1kg tescos kenyérre :)
Borda
Szép és jó az elgondolás,de nem sokkal több marad a pénztárcánkban. Persze azoknak akik tizenezret fizetnek havonta érte,nyilván több látszata lesz. No,hátha futja majd 1kg tescos kenyérre :)
Jozefina
Az EU-t átfogó egységes díjszabást és szolgáltatást kellene szorgalmazni!!!
papa.49
Hozzányúl??? Akkor kevesebb nem lesz csak több!!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.