A Nemzetgazdasági Minisztériummal (NGM) még tartanak a tárgyalások az egészségügyben dolgozók többlépcsős béremelésről, de az emberi erőforrások minisztere azt szeretné, ha már 2016-ban elkezdődne a folyamat. Balog Zoltán az M1 aktuális csatorna csütörtök reggeli műsorában azt mondta, a költségvetésben most van egy olyan többlet, amelyet béremelésre szeretnének fordítani.

Többlépcsős béremelést ígér

A miniszter közlése szerint felkérte Ónodi Szűcs Zoltán egészségügyért felelős államtitkárt, hogy az ágazat szereplőivel – köztük az orvosi kamarával, a kórházszövetséggel és a szakszervezetekkel – üljön le tárgyalni arról, milyen ütemben és mértékben valósulhat meg a tervezett többlépcsős béremelés az ágazatban.

Balog Zoltán azt mondta: azt szeretné, ha már az idén megkezdhetnék a béremelést, amely aztán 2017-ben és 2018-ban folytatódhatna, és talán egy negyedik lépcsőt is hozzá tudnak tenni, ahogy korábban a tanárok négylépcsős béremelésénél.

A miniszter a műsorban felidézte:

tárcáját érintően csak az egészségügyre több száz milliárd forint forrás jut.

A köznevelésre is százmilliárd forint feletti összeget vonnak be, de emellett a szociális és kulturális ágazatban is szeretnének béremelést.

A miniszter a Kossuth rádió 180 perc című műsorában az egészségügyi béremelésről azt mondta: az államtitkár a jövő héten kezdik a tárgyalásokat, és a tervek szerint júniusra már pontosan lehet majd tudni, mely területeken mekkora és milyen ütemezésű lesz az emelés. Ha már idén is lesz, akkor ahhoz módosítani kell az idei költségvetést – tette hozzá.

Rendben vannak a bérek, de akkor miért mennek külföldre?

Balog Zoltán szerint a rezidenseknél és a fiatal szakorvosoknál – akik vállalják, hogy az állami egészségügyben dolgoznak –

rendben vannak a bérek,

most az a cél, hogy az idősebb orvosok bérét felzárkóztassák erre a szintre. Az ápolóknál 3-4 éves bérfelzárkóztatási programot szeretnének, és a szociális dolgozóknál is emelni kell a fizetéseket.

29 hozzászólásarrow_drop_down_circle

papa.49
Hülye vigyorgó pléh bános te biztos eleget keresel, de kívánom neked hogy olyan orvos operáljon téged aki egész nap dolgozott és utána éjszaka meg ügyeletben van, úgy hajnali 2-3 óra között, ha kimurdelsz nem baj, csak tisztul vele a társadalom!!!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
feleselek
Ez ugyanugy müködik, mint régen:A főnököm és én meg voltunk elégedve a fizetéssel, én az övével, ő pedig az enyémmel...!
szaboria1
@papa.49: Sajna a kívánságod nem igazán fog addig teljesülni mig hatalmon vannak mert megvan nekik a luxus kórházuk.
bencemacska
@szaboria1: Ismereteim szerint az úrvacsora osztáshoz a bort valamelyik boros gazda adományozza, legtöbbször presbiter.
Misebornak csak azért sem lehet hívni, mert a protestáns templomokban nincs mise, hanem istentisztelet van!
kukac50
A fiatal villanyszerelők Angliába átszámítva heti 180 ezer forintot keresnek.
Itthon a fiatal orvosok kapnak ennyit?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.