Az egész napos országos pedagógussztrájk mellett a pedagógusok sztrájkbizottsága azt kezdeményezi, hogy április 20-án délben öt percre országszerte "álljon le az élet" – jelentette be Galló Istvánné, a Pedagógusok Szakszervezetének elnöke csütörtöki budapesti sajtótájékoztatón.

Az érdekvédő elmondta, ennek szervezését megkezdték. Azt kérik, hogy ne legyen kiszolgálás az üzletekben, ne legyen ügyintézés a hivatalokban, álljon meg a közlekedés. Ezzel azt szeretnék üzenni a kormánynak, hogy ha nem működik az iskola, semmi nem működik az országban – fogalmazott Galló Istvánné.

A szakszervezeti vezető rendkívül gorombának nevezte a kormány magatartását a még elégséges szolgáltatásokkal összefüggésben. Szerinte a kormány visszaél a hatalmával, amikor megpróbálja lehetetlenné tenni a sztrájkot. Megerősítette: április 20-án valamennyi iskolában biztosítják a gyermekek felügyeletét, az étkezést.

Szűcs Viktória, a Bölcsődei Dolgozók Demokratikus Szakszervezetének elnöke jelezte: erre a napra szintén munkabeszüntetést hirdetnek.

22 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Cicamama55
Miért nem mozgósítják a nyugdíjasokat és a deviza hiteleseket is? Ha már mindenki követelőzik, ők is igencsak érintettek! Minden területet mozgósítani kellene, aki nyomorog!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Mézike
@emerencia: :-) Na azért egy napomat nem áldozom fel...:-)
Mellesleg mikor a kormány államosította az iskolákat a pedagógusok le se tojták mi lesz a technikai dolgozókkal.
Akkor most mi van?
emerencia
@Mézike: Egy időben divat volt a szakmámban iskolai technikai munkatársként elhelyezkedni. Akiket én ismeretem mindannyian otthagyták mert nem tekintették őket egyenrangú munkavállalónak a többiekkel. (Durvábban is írhattam volna, gyakorlatilag a tanárok cselédeiként funkcionáltak nagyon kevés bérért.)
emerencia
@Mézike: Igazából engem az háborított fel, hogy a tanárok úgy gondolják, hogy más munkahelyen az ember szabadon leállhat öt percre vadsztrájkolni. Vannak jogos követeléseik de ne kívánják, hogy kockáztatni fogom a rosszul fizetett állásomat és nyomorodok el végleg mert ők úgy gondolják, hogy a mi munkánk csak ennyit ér. Arra is kellene gondolniuk, hogy mi termeljük meg az ő immár nem is alacsony bérüket.
Mézike
@emerencia: Na igen.
Mellesleg akkor se voltak ott amikor a nővérek tüntettek.
egyvandor
Gorbán egyszer kijelentette neki csak pár markos ember kell hogy vezesse az országot. illiberális rendszeréhez kiválogatva legaljasabb legsuttyóbb alakokat meg is termtette a függőség és félelem rendszerét. Az ország meg lassan lassan ébredezik, hogy a demokrácia nem olyan intézmény amit felülről biztosítanak. Azért nap mint nap tenni kell, a képviselőket is a szavahihetőség, becsületesség, elhivatottság, teljesítmény napi bizonyításra kell kényszeríteni. Hiszen elvileg ezért kapják még a korrupciós pénzeiket nem beszámítva kiemelkedő javadalmazásaikat.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.