Nonszensznek nevezte Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a Freedom House friss, a demokratikus jogok érvényesülését vizsgáló jelentését csütörtökön újságíróknak nyilatkozva, Budapesten.

 Az amerikai nonprofit szervezet a 2015-öt áttekintő Nations in Transit című, kedden közzétett jelentésében Magyarországról azt állapította meg, hogy tavaly tovább romlott a demokratikus kormányzás minősége.

Szijjártó Péter elmondta: nonszensz a jelentés tartalma, és nonszensz az is, hogy Budapesttől több ezer kilométerre lévő irodákban ücsörgő emberek akarják megmondani, Magyarország milyen állapotban van.

Hozzátette: nonszensz az is, Magyarországot amiatt akarják "lehúzni", hogy milyen álláspontot képvisel a bevándorlási válságról.

Értelmezhetetlennek nevezte a tárcavezető, hogy olyan országból érkezik kritika a bevándorlási válságra adott magyar válaszra, amely nem kerítést, hanem falat épített a déli határára, és amelynek elnökválasztási kampányában minden, és annak ellenkezője is elhangzik.

"Minket a magyar emberek választottak meg, nekünk az a feladatunk és kötelességünk, hogy a magyar emberek érdekének és biztonságának megfelelően járjunk el. Minket nem az motivál, hogy több ezer kilométerre lévő irodákban ücsörgő emberek dicsérő szavait kivívjuk" – fogalmazott Szijjártó Péter.

17 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Hellcat
Így kell ezt? Kiosztani mindenkit a picsába? Ez ám a külpolitika...
"Budapesttől több ezer kilométerre lévő irodákban ücsörgő emberek akarják megmondani, Magyarország milyen állapotban van." Nem csak akarják...meg is mondják...és olyan marha messziről is nagyon jól látják.
"Minket a magyar emberek választottak meg, - Elcsaltátok a választásoakt ja.
nekünk az a feladatunk és kötelességünk, hogy a magyar emberek érdekének és biztonságának megfelelően járjunk el. - Akkor ideje lenne elkedzeni nem?
Minket nem az motivál, hogy több ezer kilométerre lévő irodákban ücsörgő emberek dicsérő szavait kivívjuk" - Az látszik öcsém mert mindenhonnan csak a szidás jön.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
namihami
Hiába no, a diplomácia a finom fogalmazások és ügyes körülírások tudománya.
Most már legalább mindannyian láthatjuk, hogy miért a Petyus kapta ezt a stallumot. Hát lehetett volna udvariasabb, diszkrétebb "urat" találni erre a posztra?
Talán csak a Durung indulhatott volna még nála is nagyobb sansszal, de neki ott van a parlamenti csetepaték finom modorú és elegáns intézése.
Mint azt, a Petyával karöltve, nap mint nap fényesen bizonyítják.
sgyuri2003
@pbalage: A példa rossz. A nagyon egyszerű Győzikére inkább mint Farkasra. És ártani sem sokat tudna az ügynek.
idppp
"Minket a magyar emberek választottak meg" - választott az anyád picsája, te hülye bunkó!
cs.n.
Már visszajött Afrikából? Kár, maradhatott volna pár hónapig. Vagy pár évig.
JAJMÁR
Nonszensz, hogy itt tartunk, hogy miniszter lehet ebben az országban, a legelemibb diplomáciai érzék nélkül.
A tényeket kár tagadni. Mindenki tudja már, mert annyira nyilvánvaló, hogy a "király meztelen". Ellátszik Amerikáig!
kukac50
Péter ha kihúznád az orrod Orbán seggéből távolabb látnál, és talán tudatára ébrednél annak,hogy a gyűlölet keltő kampányotok sok Magyart is sért, meg más országok emberségesebb politikusait is.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.