Lázár rendszeresen rágja a miniszterelnök fülét, hogy a panelházban élőknek érdemes lenne megfontolni, hogy adjanak pénzt, hogy kiköltözhessenek kertes családi házas övezetbe – írja a Portfolio.hu.

A kormányinfón Lázár ezt azzal indokolta, hogy az utóbbi évek forró nyarai miatt az 5-8-10 emeletes házakban élők (különösen az Alföldön, magas napsütéses óraszám mellett) rendszeresen nagyon szenvednek a melegtől.

"Komoly életminőségbeli romlást okozott" az utóbbi évek forró nyara nekik és meglátása szerint a magasházakban élők problémáira "nincs jó műszaki megoldás", mert ezek a panelházak elérték a 30-40 éves műszaki életciklusukat, a nyílászárók cseréje és a szigetelés pedig önmagában a forróság elleni védekezésre nem feltétlenül jó.

Két megoldás lehet erre: Vagy felújítanak 1 millió panelházat, amire amúgy nincs forrás, vagy a magyar állam adna erre valamilyen támogatást, hogy a panelből ki tudjanak költözni kertes házba, de ez semmiképpen nem lenne kényszer, csak egy támogatási lehetőség. A miniszter szerint több százezer lakás üresen áll Magyarországon.

40 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Desischado
@Horizont: Drágám, okos vagy te, tudhatod, hogy miért. A SZAVAZATOKÉRT, kérem alássan. Jön majd a választás, nyilván te is észrevetted, hogy mostanában igyekszik a jófiút játszani, már akinek ez bejön. Nekünk biztosan nem!
Jól mondtad, a családi ház akkor jó, ha tele van a bukszád, de akkor nagyon jó!

Hé lézerjanó, alias fácángyilkos, a szükséglakásban élőkkel mi lesz, he?!

@Yoda69: Ne aggódj Yoda, majd bedob. Már előre röhögök, miket fognak ígérni, a sok hülye birka meg félek, hogy el is hiszi! De azért bízom benne, hogy sokaknak kinyílt a szeme!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Toby
Nyugi, csak azok kapnának egy kis lét, akik egyszintes, összkomfortos, 3 garázsos, pincétől a padlásig liftes, napelemes, napkollektoros, ,libériás inasos bioházat találnak maguknak !
A többi ne is pályázzon !
Január
Ma megtudhattuk, hogy mire is volt Lázárnak ez a bejelentése.
Ezeket a paneleket fel kellene újítani, amire - mint egyébre ami kellene - nincs pénz.
A 10 emeletes épületeket vissza is bontanának 3-4 emeletesre, mint ahogy Európa más részén is már felújították a paneleket, csak az a gond, hogy hová is tegyék a lakókat.
Tehát ez a Lázár bejelentés egy ad hoc-nak tekinthető vélemény volt. Talán fele sem igaz.
profon
Jómagam télen 56 méter hosszban lapátolom a havat a házam előtt. Nyáron 11,600 m2-en próbálom féken tartani a fű növekedését. Gondoljátok meg proletárok !!!
Lackó50
Nálam ez az ötlet több kérdést is felvetett. Most adtak el egy csomó állami földet olyan csókosoknak, akik meg se tudják művelni. Ami olyan, azt most akkor dupla áron el lehet adni családi házat keresőknek. Állam bácsi meg majd támogatja a mi pénzünkből. Tehát így lehet állami pénzeket átmosni azoknak, akik most állami földekhez jutottak. Vagy hülye vagyok? A másik. Onnan valahogy be kell jutni a munkahelyre. Ha van kocsim, akkor megnő az üzemanyag költség. Ha nincs, akkor várhatom, hogy mikor épül ki valamilyen tömegközlekedési útvonal a közelben, amivel be lehet mászkálni dolgozni. Valóban jó lehet egy magánház, ha van elég pénze az embernek, hogy fenntartsa. Főlökött is mesél arról, hogy napkollektor, meg hogy lehet a kútvizet felhasználni, de erre nincs mindenütt lehtőség és a kollektorokat se adják ingyen. Ott komoly beruházásokat kell végrehajtani ahhoz, hogy spórolni lehessen. Szép szép egy magánház és annak is megvannak az előnyei, de kérdés milyen árat fizetünk érte és mi lesz ha valóban idősek leszünk és leesünk a lábunkról? A havat majd elhányja a ház elől a szomszéd, vagy fizetem a büntit? A panel se az igazi, de sok szempontból jóval kényelmesebb.
Bercifiu
Janikám! Az e célra adott EU-s pénzt már lenyúltátok, holott megvolt a feladat. Rohadjál meg az idióta kölyköd villájában, te szarházi barom.
sentinel216
Benne vagyok Lázár fiam. Utalj át úgy ötven millát a számlánkra! Aztán ha sikerül családi házra cserélni a negyedik emeleti - lift nincs - másfélszobásomat, kertes családi házra, akkor eljöhetnél egy - két haveroddal áthordani a bútort, meg a kis motyónkat. Mert mi a Mamával ledolgoztunk összesen 84 évet, már nem nagyon bírunk cipekedni. Várom a visszajelzést, mert jónak tartom az ötletedet!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.