Reggel 8 és 10 óra között kétórás figyelmeztető sztrájkot tartanak a tanárok, az egészségügyben pedig ma "fekete ruhás" tiltakozó napot tartanak.

Pénteken reggel 8 órakor megkezdődött a tanárok kétórás figyelmeztető sztrájkja az iskolákban. Az akciót támogatja a Tanítanék Mozgalom, a Civil Közoktatási Platform és a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete (PDSZ) is.

A sztrájk lényege, hogy a tanárok reggel 8 és 10 óra között nem dolgoznak az iskolákban, de miután a PDSZ megállapodott a Klik-kel az elégséges szolgáltatások nyújtásáról, a gyerekek ugyanúgy az iskolában vannak és felügyelik őket. Oktatás ellenben nem zajlik.

Sándor Mária, a fekete ruhás nővér korábban közölte, szeretné, ha április 15-én pénteken az egészségügy is csatlakozna a tiltakozásokhoz, ennek jeleként pedig fekete ruhába öltöznének az egészségügyi dolgozók. Mivel azonban ezt több kórházban nem engedélyezték, ezért arra kérte a civileket, hogy a tiltakozástól eltiltott dolgozók helyett ők álljanak fekete ruhában a kórházak elé.

Fenyegetőzik az államtitkár

Palkovics László oktatási államtitkár a Népszabadságnak azt mondta: az a tanár, aki bent van az épületben, sztrájkolónak minősül, aki viszont nem tartja meg az órát, hanem az utcán tiltakozik, az munkajogi következményekkel nézhet szembe. Mendrey László PDSZ-elnök lapunknak lapunkkal közölte: Palkovics túlterjeszkedik saját hatáskörén, a fenyegetőzésnek pedig rossz íze van.

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

magyarbakancs
A társadalom nem fog össze ezt a Fideszt soha nem takarítod el.
Olyan, mint a rák csak radikálisan lehet ki gyomlálni a társdalom lelki világából ezt a szemét pártot.
Yoda69
palkovics reg bizonyitotta alkalmatlan a posztjara. Jol seggbe kene mar rugni vegre
Desischado
fidesz bérenctől mit lehet várni? Ez a palkovics is gerinctelen alak. De én azért úgy látom hogy egyre többeknek nyílik ki a szeme, és lassacskán talán megszületik valami összefogás!
kukac50
Aki él és menni tud mindenki álljon a tanárok mellé!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.