Az adófizetőknek tavaly 3,9 millió forintjába került Lázár János miniszter autós ingázása, Rogán Antal pedig naponta akár nyolcszor is megtehette oda-vissza az utat lakása és munkahelye között az állami kisbusszal – írja a Népszabadság.

A lap által kikért adatokból kiderül, hogy 2015-ben hét kormányzati szolgálati autóba is kétmillió forint felett tankoltak.

Csaknem négymillió forintba került Lázár János szolgálati autójának tankolása tavaly. Ez csak az üzemanyag ára. Lázár tisztségéből adódóan­ sofőrrel jár, az ezzel járó kiadásokat nem tartalmazza az összeállítás.

Üzemanyagköltségét kilométerre átszámolva a Miniszterelnökség vezetője tavaly 130-140 ezer kilométert mehetett a szolgálati autójával. Ezek alapján Lázár akár 360-szor megtehette a munkahelye és lakása közti utat, azaz szinte mindennap ingázott Budapest és Hódmezővásárhely között.

Igaz, tavaly csak 254 munkanap volt, ráadásul a miniszter szabadságot is kivett. Ennek ellenére a 360-as szám nem tűnik valószerűtlennek. Egyrészt Lázár több interjújában is elmondta, hogy kinevezése után sem költözött a fővárosba a családja, ezért mindennap hazajár. Budapesttől Hódmezővásárhely pedig csaknem 200 kilométerre van. A szabályozás nem tiltja a szolgálati autó magáncélú használatát.

Részletek a többi kormánytag benzinköltségeiről erre.

11 hozzászólásarrow_drop_down_circle

zöldszem
Szijjártó tegnap verte a nyálát!!!
"Szijjártó Péter elmondta: nonszensz a jelentés tartalma, és nonszensz az is, hogy Budapesttől több ezer kilométerre lévő irodákban ücsörgő emberek akarják megmondani, Magyarország milyen állapotban van."
"Minket a magyar emberek választottak meg, nekünk az a feladatunk és kötelességünk, hogy a magyar emberek érdekének és biztonságának megfelelően járjunk el. Minket nem az motivál, hogy több ezer kilométerre lévő irodákban ücsörgő emberek dicsérő szavait kivívjuk"

A villáitokból, a luxus autóitokból, a számolatlan költségtérítésetekből, az összelopott milliárdjaitokból persze, hogy nektek nem olyan a valóság, mint amit a több ezer kilométerről megírt a Freedom House!
Ezért vagyunk és leszünk még a Balkán alja vagy 30 évig!
Lengyelországban a gazdasági miniszter lemondott miután a vagyonbevallásában nem tüntette fel az 1.4 millió ft értékű órát...
Egy dán képviselőnő lemondott mert rossz kártyával fizetett a boltban és az állam költségvetésének a terhére vette a gyermekének a babapelenkát...
ellenben itt mi történik?Lázár Jancsi, állami pénzen döngeti a TV2 nénit a luxus hotelba, saját céljaira használja az állami autót...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
nyanya001
@zöldszem: Ezek a tolvajok elfelejtettek gyalog járni tán még a klozetra is kocsival járnak.
A Szíjjártó meg a tettestársai magyar, akkor én nem akarok magyar lenni !
Yoda69
dorbezolnak az urasagok,... a mi penzunkbol.
namihami
Ugye nem találtok olyan ÉRTELMES embert a határainkon belül, aki elhiszi, hogy ezeken az utakon reggel és este, oda-vissza autózna a Lázár?
Hol alszik a sofőr? Vagy az még este visszajön és reggel újra megy a főnökért? Mert ezesetben a napi táv máris 800 km-re nő.
Ha így folytatjuk, a végére ki fog derülni, hogy a Lázár ki se száll abból az autóból, mert állandóan úton kell lenni.
Így persze hamar összejön az a 4 millás üzemanyagdíj.
Remélem, hogy wc és egy kisebb tusoló azért van a miniszteri verdában. Ne kelljen már vödörbe hugyozni és büdösen furikázni.
Toby
Parazita luxusdisznók - "köztápon" !
justhpeter
@namihami: Lázár maga vezeti a kocsit, a sajtó szerint nincs sofőr.
namihami
@justhpeter: Na, akkor megvan az, hogy miért látszik erős fáradtság, mondhatnám dekoncentráltság, némely intézkedésén.
Talán nem ártana két döntés között néha vezetés helyett pihenni. Mindenki jobban járna. És ez igaz a sajtótájékoztatóira is.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.