Nemrég napvilágot látott a Történelemtanításról a XXI. század elején címet viselő kötet Péterfi Gábor és Fekete Bálint szerkesztésében. A könyvet kezünkbe véve egy izgalmas, sokoldalú, módszertani repertoárunkat 21. századi szemlélettel kiegészítő kötetet lapozhatunk végig. A kiadvány hamar figyelmet keltett a történelemmel foglalkozók körében, két recenzióra jelen írás végén is felhívjuk az olvasók figyelmét. A kötet megjelenése kapcsán a szerkesztőket Csizmadia Anna kérdezte. Újkor.hu: A Történelemtanításról... megszületésének körülményei igen különlegesek. Milyen apropóból valósult meg? Kik működtek közre? Péterfi Gábor: 2013 őszén nevezett ki a Magyarországi Evangélikus Egyház Nevelési és Oktatási Osztálya történelem tantárgygondozónak. Munkám során két síkon próbálom segíteni az evangélikus intézmények történelemtanárainak munkáját. Elsőként az ország öt pontján szakmai regionális fórumokat szervezek minden tanévben. Itt az elsődleges cél egymás munkájának megismerése...

Forrás: ujkor.hu
Feltöltő: Jesper
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

RonaGyuri
biztos, hogy pont egy - mégoly történelmi - egyháznak kell elmondania, hogy szerintük milyen a XXI.századi történelem-tanítás?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.