Pert indított elmaradt miskolci rendezései miatt Kiss Csaba, a Miskolci Nemzeti Színház tavaly márciusban indoklás nélkül menesztett igazgatója – írta az Észak-Magyarország szombaton.

Az igazgató a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei napilapnak elmondta: úgynevezett biztatási kártérítésről van szó, miután menesztését követően Szabó Máté megbízott ügyvezető személyes egyeztetés nélkül kivette a miskolci színház 2015/2016-os évadának kész műsortervéből azt a két előadást, amelyet rendezőként ő jegyzett volna.

Kiss Csaba szerint ez akkor történt, amikor már lényegében minden színháznak összeállt az évadterve, így neki esélye sem maradt, hogy a következő 8-10 hónapban rendezőként másutt munkát vállalhasson. A volt direktor abban bízik, hogy a Miskolci Járásbíróság a bizonyítékok és több hasonló, precedensértékű per tapasztalata alapján rövidesen ítéletet hirdet.

Béres Attila a Miskolci Nemzeti Színház igazgatója a lapnak azt nyilatkozta: véleménye szerint Kiss Csaba biztatási kártérítési igénye nem megalapozott, mivel azonnali hatályú felmentés előtt saját magát bízta meg a rendezéssel, tehát "önmagát biztatta".

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

karma1
Miert ne oszthatna magara rendezest is egy szinhaz igazgatoja? Es ha megtette - osszesen csak ket esetben - , honnan tudhatta volna, hogy nemsokara kirugjak?
Ja, es mi volt vele a problema? Mert ezek szerint beres ur valoszinu jol fekszik kormanykorokben, es Kiss Csabat valoszinu azert menesztettek, hogy egy partszimpatizansnak tudjanak egy jo allast biztositani.
Nagy Péter
@karma1: Jogos. Ha mint igazgatót el is távolították, azért a betervezett darab rendezőjének maradhatott volna. Nyilván féltek, hogy akkor bejárva a színházba könnyebben megtudhatja, hogy miért (kinek a nyomására) rúgták ki. Mocsok szemét banda.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.