A cirkusz, mint művészeti ág egyenrangú a színházzal és az operával, a tánccal és a balettel – mondta Fekete Péter, a nemzeti cirkuszművészeti stratégia kidolgozásáért felelős miniszteri biztos szombaton az M1 aktuális csatorna reggeli műsorában.

A miniszteri biztos elmondta: minél több embert szeretnének "becsalogatni" a cirkuszba, hogy megtapasztalják a fenti kijelentés valódiságát.

A biztost annak apropóján szólaltatták meg, hogy szombaton tartják világszerte a cirkusz világnapját.

Fekete Péter ezzel kapcsolatban megjegyezte: idén az is különlegessé teszi az alkalmat, hogy éppen most ünneplik Charlie Chaplin születésnapját.

A világnapon színes programokkal és rendezvényekkel várják az érdeklődőket.

Budapesten egy "emberpiramis" felépítésével kívánnak kapcsolódni a gondolathoz a szervezők, amelyhez párok, családok, baráti társaságok csatlakozását várják. Az helyszínen artistaművészek segítségével épül majd fel a piramis, amelyhez mások mellett Haumann Petra, Szente Vajk és a Rippel fivérek is csatlakoznak. A mutatványhoz nem szükséges semmilyen előképzettség, gyermekek, szülők és nagyszülők is bátran kipróbálhatják magukat.

A világnapot 2007 óta április harmadik szombatján ünneplik. Korábban Európai Cirkusznapként tartották számon, 2010 óta világszerte megemlékeznek róla a cirkuszművészeti központok.

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

RonaGyuri
Hiába no ez a büszke Fideszes kultúra! A derék 5számú tagkönyv tulaj (aki nem tudná ő az egyik fő-CÖF-ka, Bayer Zsóti) épp ma fejtette ki, hogy „Itt szeretném megjegyezni, hogy Kiss László fontos aranyérmeket szerzett nekünk, és elvitte hírünket mindenfelé a világba. S mivel a sport a kultúra része, hát bizony ő is beírta a nevét kultúránk egyetemes történetébe. És bizony vagyunk még elegen, akik szeretjük, tiszteljük és becsüljük őt.”
Ja Szabó Istvánhoz hasonlította!
silber13
Ez a Fekete nevű izé egy végtelenül buta és primitív lény.De mit is várhat az egyszeri ember egy EMMI csinovnyiktól.
namihami
""Fekete Péter öcsém, te kis ügyefogyott..." Kéretik halkan dúdolni.
..nemzeti cirkuszművészeti stratégiáért felelős miniszteri biztos..-ezt a szak..., bocs hivatást vajon melyik iskolában lehet elsajátítani? És mennyi fizetés jár ezért az ország és a társadalom jövőét döntően befolyásoló "munkáért"?
Én hajlandó vagyok a fenti összeg feléért elvállalni és esetleges hibás munkavégzés esetén a karrieremet kockáztatni.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.