Sikeresnek nevezte a pénteken tartott figyelmeztető sztrájkot Mendrey László, a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete (PDSZ) elnöke, aki szerint sok száz iskolában, több ezer tanár hívta fel a figyelmet az oktatás problémáira.

A PDSZ vezetője szombaton, Budapesten tartott sajtótájékoztatóján elmondta, összesen három sztrájkolókkal szembeni fenyegetésről tudnak, két esetben polgármesterek próbáltak nyomást gyakorolni iskolaigazgatókra a sztrájk ellehetetlenítése érdekében, míg egy Baranya megyei egyházi iskolában egy püspöki állásfoglalásra hivatkozva kérték a tanárokat arra, hogy ne vegyenek részt a munkabeszüntetésben.

Mendrey László szerint a kormány várhatóan továbbra sem kezd majd érdemi tárgyalásokat a tiltakozó pedagógusszervezetekkel, így arra kérik tagságukat, hogy vegyenek részt a Pedagógusok Szakszervezete (PSZ) szerdára meghirdetett egész napos, országos sztrájkján.

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

wagabund
..."Sok száz iskolában több ezer tanár sztrájkolt"...

eddig stimmel...és?
Nagy Mária
És a kormány az időhúzással, a sztrájk feltételekkel eléri, hogy a tanár közutálatnak legyen kitéve. A lényeg pedig, hogy a gyerekek megnyomorodnak, kevesebb kompatibilis tudás érdekében marad változatlan. Mit számít nekik a humán erőforrás, a vonat megy, a bolt nyitva van vasárnap. Hurrá!
Kedves Éva, maga meg mit osztja az észt az óceánon túlról? Mi köze a magyar oktatáshoz, egyáltalán mit tud róla?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.