A Fidesz szerint Brüsszelnek nem az uniós bevándorláspolitikán kellene változtatnia, hanem azt tagállami hatáskörben hagyva, a határok védelmére koncentrálva kellene megállítania a bevándorlást.

Gulyás Gergely, a kormánypárt frakcióvezető-helyettese szombaton, Budapesten tartott sajtótájékoztatóján emlékeztetett: Orbán Viktor miniszterelnök pénteken, Lisszabonban ezért fogalmazta meg azt a tízpontos javaslatát, amely kimondaná, ha egy tagállam képtelen a határai védelmére, akkor ott egy megállapodás alapján az Európai Uniónak kell ellátnia ezt a feladatot, amennyiben pedig nem jön létre ilyen megállapodás, akkor fel kell függeszteni az adott tagállam schengeni tagságát.

Ezzel szemben a "Brüsszelben születő egyre veszélyesebb javaslatok" durván sértik a tagállamok szuverenitását, és továbbra is a migránsok kényszerbetelepítésével fenyegetnek – hangsúlyozta a fideszes politikus.

Gulyás Gergely szerint ezért minden korábbinál nagyobb az aktualitása a kvótáról kezdeményezett népszavazásnak, amelyről az Országgyűlés várhatóan a Kúria május 3-i döntését követően dönthet, lebonyolítása pedig őszre várható.

9 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
1magyar
Az unio vezetői azt nem fogják fel,hogy az ilyen fanatikus vallású,hitű emberekbe kódolva van, hogy a keresztényeket irtani kell.Jól fejezi ki azt, hogy nem is akar ezen változtatni még azzal az aprósággal sem, hogy a burkát levegyék a fejükről annak érdekében, hogy integrálódnának és elvárásaik vannak velünk szemben, Tehát kérnek és követelnek de semmit nem hajlandóak cserébe.
szép új világ
@1magyar: Pontatlan voltál! Az eredeti fide$$ mantrában a "genetikailag kódolva van" kifejezést használják.
1magyar
@szép új világ: Te tudsz valamit! Jól informált vagy.
wagabund
valami hiba lehet azzal a fránya kerítéssel...egyre több illegális migráns tűnik fel az orzágban. Ausztria valamiért kerítést épít a mi határunkon..vagy a szomszéd kutyájától félnek, vagy ellenőrizetlen migránshadak csámborognak át hozzájuk.. ki érti ezt?

...azt hittem minden rendben, béke van...nekem ezt mondták a rádijóban. én meg elhiszem.
wagabund
@1magyar: nem véletlenül kérdeztem...a választ is tudom, mert a hírekben benne van, de jobb így érdeklődni...én nem írom le, az biztos.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.