A Publicus Intézet a Vasárnapi Hírek megbízásából készített reprezentatív közvéleménykutatásban vizsgálta a civil kezdeményezések és a politika viszonyát és a nyilvánosságbeli megítélését.

Az utóbbi időben az oktatásban, az egészségügyben és egyéb területeken jellemző civil, illetve szakmai tiltakozásokat a tíz megkérdezettből nyolc-kilenc fő követi. A civil kezdeményezések és a politika viszonyát vizsgálva kettős két rajzolódik ki. Egyrészt magas a bizalom a civil kezdeményezések iránt, hiszen a megkérdezettek majd' háromnegyede támogatja a civil lépéseket, ha a politikától nem jön határozott fellépés. Másrészt viszont a választók a politikától várják a cselekvést, hiszen háromnegyedük szerint érdemi változásokat a civilek nem tudnak elérni, és kétharmaduk szerint a politikának kell megoldania a felmerülő problémákat. Így nem meglepő az sem, hogy a megkérdezettek kétharmada szerint össze kellene fognia a civileknek az ellenzéki pártokkal.

Az oktatási és egészségügy konkrét szereplőit vizsgálva is hasonló kép bontakozik ki. A oktatási tiltakozásban résztvevő civil szereplőket összességében hitelesebbnek gondolják a válaszadók, mint a politikusokat. Az összes vizsgált civil szereplő hitelessége a pozitív tartományban, 50-es érték felett van, míg a politikusok közül ezt csupán a leghitelesebb a kormánypárti, Pokorni Zoltán, és a leghitelesebb ellenzéki, Kunhalmi Ágnes érik el.

A legérdekesebb kutatási eredmény a Sándor Máriánál található: minden vizsgált társadalmi csoportban kiemelkedő hitelességet mértek.

Újabb pofon a kormánynak: Sándor Mária a leghitelesebb

A kormánynak a legnagyobb problémát ezen felül a tanárok okozzák. Az általuk megfogalmazott követekésekkel a válaszadók közel kétharmada (62 százalék) továbbra is egyetért, míg csupán negyedük (27 százalék) jelezte, hogy inkább nem ért egyet a követelésekkel.

Újabb pofon a kormánynak: Sándor Mária a leghitelesebb

43 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Borda
@Horizont: Azért,mert jó emberismerő és nem akar többnek látszani,mint aki. A betegágyon minden ember esendő,kiszolgáltatott. Ha nincs segítő kéz,ami felkarol elesett állapotban...na nem is ecsetelem. Nemrég jöttem ki a kórházból és a mi szobánkban meghalt egy néni (nem tudom az okát,de én szóltam az ápolóknak). Amíg ott voltam, támogattam az időseket mindenben,amiben tudtam. Ők kevésbé mozogtak. Nem felejtem el azt a sok hálás tekintetet,amit kaptam.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
sgyuri2003
Papuska1

Veled felesleges vitatkozni. Az ilyen elvakult embernek felesleges magyarázni, mert a gazdás és bandája már meztelen. Pörén és ostobán állnak a társadalom előtt. A fidesz vakok nem hisznek a szemüknek akkor miért nekünk hinnének.
Egyet kérek csupán, hogy archiváld le a hozzászólásaidat és nézd vissza őket egy-két év múlva! És akkor nem mond azt, hogy téged megtévesztettek, becsaptak és átvertek. Mert ezeket te teszed magaddal amikor a tényeket nem akarod felismerni.
silber13
@Papuska1: Nem önnönmagáért " hőbörög" Ezt nem tudod, vagy inkább nem akarod észrevenni? Egyébként nyugaton nincs ügy szétzilálva az oktatás, mint nálunk, köszönhetően a csúti lökött focibuzerátornak és hajbókóló társainak.
Papuska1
@silber13: Mondjuk ismered a nyugati oktatási rendszereket, vagy legalább néhányat? Oktatási hivatal van (onnan vettük a példát) szakfelügyelő, és még a tantárgyfelosztást is központilag csinálják. A munkaidő több, mint nálunk, az egy gyerekre jutó tanár jóval kevesebb! Mindent pontosan előírnak, és nem nagyon van apelláta. Szigorú tantervi előírások. Sorolhatnám! Ehhez képest nálunk tényleg rendetlenség van! Utána kell nézni, mi a rend a határon túl, utána hivatkozni rá! Ez olyan, mint a boltzár! Tőlünk nyugatra főként szakszervezeti követelésre vasárnap zárva vannak a boltok. Egyszerűen ijesztő, hogy mindenki nyugatra mutogat, de nem is tudja, ott mi a rend!
silber13
@Papuska1: OK! Elhiszem, vlégtére is te vagy az iparos.
Papuska1
@silber13: Tényleg elég jól ismerem ezt a témát. Számos nyugati országban tanulmányoztam az oktatást. Nem sorolom, dicsekvésnek hatna, pedig csak munka volt. Ezzel nem azt akarom mondani, hogy a KLIK jól dolgozott, erről szó sincs. Csak megint nem a rendszerben, hanem az emberekben volt a hiba! Hasonló szervezés + jó hozzáállás már működhetett volna. Nem ragozom tovább!
kukac50
A Fideszes gombnyomogatóktól sokkal becsületesebb és bátrabb.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.