A 444.hu kerékpározó kollégáját megpróbálta leszorítani egy autó Budapesten a Margit-hídon.

Amikor feltette a klasszikus kérdést, hogy miért? egy vaskos bazmegelés volt a válasz és hogy használja a bicikliutat.

25 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Nagy Péter
1. A kolléga igen rosszul tudja a KRESZ-t, ugyanis ahol van kerékpárút, ott azon kell mennie a bringásnak és nem mehet az úton! Ez a jelen esetre persze nem igaz, mert az úton is van kerékpárút jelölés. A kolléga viszont általános esetre mondta, hogy semmi sem tiltja, hogy ő az úton menjen, még ha van is kerékpár út. Hát ez óriási tévedés!

2. Tarlósnak igaza van, értelmetlen egyszerre kétféle lehetőség. Akkor lassan már az autósok lesznek kitiltva, és 5 bringa sáv lesz?
A kerékpáros kolléga pedig kicsit belegondolhatna abba, hogy ők megértést, elfogadást kérnek(kértek) az autósoktól, akkor ők is fogadják el a gyalogosokat.
Sokkal nagyobb a veszélye az úton kijelölt kerékpárútnak, ha az út nem elég széles, mint az egyébként széles híd járdán lévőnek. Ja, hogy ott nem lehet 35-el végigszáguldani, mert esetleg egy gyalogos elé lép? Ugyanez a helyzet az úton is, csak ott meg az autóst kerülgeti a frász, hogy esetleg egy bringás elé kacsázik, ha nem elég széles az út. A Margit hídon pedig nem elég széles. Tudomásul kell venni mindenkinek (autósnak, bringásnak, gyalogosnak), hogy nem egyedül vannak, másoknak is ugyanolyan joguk van az adott módon közlekedni.
A leggyengébb pedig a gyalogos. Tehát a bringás vigyázzon a gyalogosra (mint ahogy elvárják, hogy az autós vigyázzon rájuk, ha az úton mennek), és jelezzen időben, hogy a gyalogos ne kapjon szívrohamot, ha 15cm-re elhúz mellette egy bringás. És akkor sem kell bunkó módon beszólni a gyalogosnak, ha netán nagyon le kell lassítani miatta, mert elbambult és nem hallotta meg a bringás csengőjét. Ugyanez igaz az autósra is, ha a bringás jogosan megy az úton.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
papa.49
Már mindent leírtatok én csupán azt kérdezném meg a bringástól mit keresett a belső sávban a bringájával, vagy neki a jegye odaszól???
Nekem is volt hasonló afférom tavaly ősszel az Üllői úton a Klinikáknál, csak megálltan az ajtót kinyitva, a koma meg beleszaladt, oszt elkezdett okoskodni, na kiszálltam, és mivel csak a köldökömig ért a pacák meg a bringájával együtt volt 20 kg. gyorsan elakart párologni, de azért csináltam nagy hirtelen 4 képet az esetről, de hiába ígérte hogy feljelent azóta se jött semmi...
Tisztelet a kivételnek nem mind ilyen de nagyon sokat képzelnek magukról, és azt hiszik övék a város...
desert
@papa.49: Na ez az! Balesetet okoz és elpucol a francba, rendszám híján a rendőrnek azt tudod mondani, hogy piros volt a bringája, a károdat meg térítsd meg magad. Haveromnak a dugóban állva a Károly körúton hajtotta vissza lendületből egy ilyen patkány a jobb oldali tükrét, aztán természetesen át a piroson és soha többé nem látták.
papa.49
@desert: Mindent a maga helyén kell kezelni, használni, nem hiszem el, hogy nincs egészség károsító hatása, hogy a tömény kipufogógázban tekernek, ez biztos nem igaz!!!Ha meggondolod, akkor mikor tekersz a bringával, nem a nagypapás 1 perc 3 tekerésben vagy, fokozódik a szívverésed, a légzésed, és mit lélegzel be azt amitől óvnának az orvosok!!!
Ebben én csak azt látom, hogy vannak akiknek ,,sikk,, hogy bringáznak a városban, ha kel, ha nem!!!Ha kint a városon kívül a jó levegőn teker akkor tesz valamit az egészségért, de aki a belváros közepén csak azért teker, hogy borsot törjön a többi közlekedő orra alá, az szerintem menjen el egy agykurkászhoz, mert gondok vannak a ,,toronyban,,...
desert
@papa.49: Erre csak ennyit: Hofi Géza, 1996 szilveszteri kabaré:
"Képzeld el, hogy... Borzasztó. Jaj, te nem. Te nem. Persze, te egészséges, tisztességes, jóravaló, persze. Te kis bio, te. Így fogsz örökké élni, persze. Vannak zöld haverjaid is, mi? Te, ez az örökös egészséges életmód, ez nagyon, ez annyira elterjedt, például jönnek, hogy kerékpárút, kerékpárút kell, mert az az egészséges, a kerékpárút. Na, rendbe' van, az ember éljen egészségesen, tehát kerékpárút épült a Bartók Béla úton, a Mártírok útján, ahol negyvenmillió autó fossa a kipufogógázt, érted, na most, orvos haver mondta, ha arra simán, normálisan sétálsz, hogy [sóhajtva] kicsi levegő, kicsi lev... akkor soha nem döglesz meg. Na, de, ha kerékpárral [lihegve] mé-mé-mé-mé-mész-izé... akkor ötször annyi, új autókat kell hozni, mert elfogy addigra a kipufogógáz, érted? [liheg] És ilyen bukósisak van a fején, hogy a pofájára tenné inkább, mer' akkor, de nem, a fejit védi. És amelyiknek mondjuk, van fattya, ugye, mer' a família egyszerre rohadjon meg, azt viszi magával ilyen montenbike kerékpáron, érted. Na most, amit Apu beszív ilyen magasan, azt a kis kölök, ugye, ilyen lent, még keveri ólommal, meg, ugye, ilyen... De egészségesen éljünk, na!

Meg röhögök a futóversenyeken is, jaj, de ki van találva, te, elindul a csomó lúdtalpas, érted? Ez még rendbe' lenne, de senki nem szól nekik, hogy menjenek má' ki a zöldbe, a füvön, meg a földön, ott... Nem, [lihegve] Andrássy út, Hősök tere, Millecentenárium! Érted? Addigra már össze is esett. "
papa.49
@desert: Fiatal koromban én is részt vettem futóversenyeken, de soha nem a városban, műúton futottunk, max. sportpályán, vagy a mezőn... Ahhoz a műúton fuss egészen más cipő is kell, mert agyrázkódást kapsz a kemény pályától, legalábbis így tanított a tesi tanárunk úgy 1964. körül a MÜM 31. ben, a Nyár utcában...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.