Jövőre 0,9 százalékos lesz a nyugdíjemelés – mondta el a Világgazdaságnak Varga Mihály.  A nemzetgazdasági miniszter a költségvetés elkészítésekor 0,9 százalékos inflációval számol, a cél tehát a nyugdíjak reálértékének megőrzése.

Varga szerint az élelmiszerek 17,3 százalékos – áfacsökkentés miatt várható – ármérséklése 0,5 százalékkal csökkenti az inflációt.

A Világgazdaság kitér arra is, hogy az árindexkövető nyugdíjemelések bevezetése óta rendre 2 százalék körül vagy a feletti mértékben emelkedett az ellátások reálértéke – az utóbbi két év negatív inflációs mutatói miatt is. A reálnyugdíj idén várhatóan további 1,3 százalékkal emelkedik.

41 hozzászólásarrow_drop_down_circle

wagabund
ezt az összeget még szemüveggel sem látom...persze elég, ha tudom, hogy Magyarország jobban teljesít...

...ha mondják, akkor biztos úgy van...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
világlátó
No de nyugger társaim!!! Nem számoltátok ide a tojás Áfáját, ami jelentős mértékben felturbósította a 0,9 % -ot. Nem is szólva a rezsicsökkentés folytatásáról. Amúgy is ti is ahogy én az átkos szocialista Magyarországot építettük, nem pedig a polgári Magyarországot.
Ezt azért nem bocsájtják meg nekünk Kövér , Orbán , Deutsch félék.
Pestilence
Nem értem, hogy hogyan tudják ezek az "emberek" elviselni saját magukat.
Hányinger.
Toby
Anyóskám egy nyugdíjas klub aktív tagja, amikor olvasták a várható emelés mértékét, aonnal elkezdtek gyűjteni...RPG-re !
kukac50
200 forintos nyugdíjemelés mutatja,hogy a reformok milyen jól működnek!
A gazdaság teljesítését is szimbolizálja!
Magyarország csak így tud teljesíteni!
Ha nem kapnánk uniós pénzt már padlót fogtunk volna!
evacica
És ezt volt pofája a miniszternek bejelenteni!!! Hát tényleg ezeknek a pofátlansága határtan!Verje meg az Isten ezt a pofátlan bandát! Szétlopják az országot a népnek meg kiszúrják a szemét a semmivel!Mikor lesz már ennek vége? Mikor ébred fel ez a birka nép?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.