Az MSZP örömmel fogadta, hogy Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) "felismerte", fizetésemelésre van szükség. Az ellenzéki párt az MTI-hez hétfőn eljuttatott közleményében kiemelte: a vasárnapi munkáért a fizetésemeléstől függetlenül dupla bér jár.

Harrach Péter, a KDNP frakcióvezetője hétfőn egyeztetett a Kereskedelmi Alkalmazottak Szövetségével, a Kereskedelmi Dolgozók Független Szakszervezetével és a Magyar Nemzeti Kereskedelmi Szövetséggel a szabad vasárnap megszüntetése miatt kialakult helyzet kezelése érdekében.

A kereszténydemokrata politikus összegzése szerint a szakszervezetek és a munkaadók közötti egyezségre, a munka törvénykönyvének módosítására van szükség, és a változtatások valószínűleg érintenék a kereskedelemről szóló törvényt is. Kitért arra is: a bérpótlék kérdésének megfelelő bér mellett kisebb a jelentősége; a többség azonban ma minimálbért kap, amit mindenképpen növelni kell.

Erre reagálva az MSZP azt írta: a KDNP folytatta a dolgozók szándékos megtévesztését. Az MSZP szerint kiderült, hogy a KNDP nem támogatja a vasárnapi bérpótlékot, ez ügyben "csak az MSZP áll a munkavállalók oldalán" – fogalmaztak.

A hétvégi munkáért járó pótlékok kérdésének semmi köze a munkavállalók "jogos" fizetésemelési követeléséhez – emelte ki az MSZP, amely 100 százalékos bérpótlékot követel mindenkinek, aki vállalja a vasárnapi munkavégzést.

Az ellenzéki párt ezért felszólította a kormánypártokat, hogy támogassák a munka törvénykönyvéhez benyújtott átfogó módosító javaslatukat.

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

lópicigáspár
Tessenek nyugodtan általánosítani és nem csak a dolgozókat nevesíteni! A politikusok átverik a választókat, meg mindenkit keresztül-kasul!
Toby
Gagyiék taktikát váltottak, olyanok, mint amikor a gyilkos fejezi ki részvétét az áldozata hozzátartozóinak !

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.