Közel négymilliárd forintot fizet a főváros a metróalagutat fúró cégnek egy bírósági döntés nyomán. Legalább 800 millió forintot spórolhattak volna meg, ha pereskedés helyett kiegyeznek a Bamco Kkt.-val – olvasható a VG.hu-n.

A Bamco egy 10,37 millió eurós bankgarancia-lehívás miatt indított perben nyert a Budapesti Közlekedési Zrt.-vel szemben. A megrendelő a lehívást a Bamco késedelme miatt keletkezett kötelezettségeivel indokolta. Utóbbi pedig ezt olyan alapon vitatta, hogy az alagút átadás-átvétele 2011-ben megtörtént, ezt követően a főváros cége csak jótállási, szavatossági igények miatt hívhatta volna le szabályosan a bankgaranciát. Ilyesmiről nem volt szó, mégis leemelték az összeget, mégpedig 2013-ban.

A három éve folyó perben szépen nőttek a járulékos költségek: a 8 százalékkal ketyegő eurókamat és az ügyvédi költség durván 800 millió forint többletkiadást jelent a fővárosnak, ami a konkrét ügyben vitatott összeg negyede.

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

wagabund
eddig rendben, mert van aki nyer, van aki veszít..

de kérem tisztelettel, ez nem egy mezsgyeper, vagy a marinénis tyúkper gyakornokkal, hanem ügyvédek hada múlatta az időt a perrel..akikről úgy tudták a megbízóik, hogy értik a csíziót...
ebben az esetben nem illett volna veszíteni..
...ergo..lapátra mindegyikkel, soha ne kapjanak állami megrendelést...sőt, a mostani kőccségüket sem szabad kifizetni..ja, a megbízó tökeit sem ártana satuba fogni..

az adózók pénzéről van szó..
papa.49
@justhpeter: Hát majd mi mindnyájan, szokás szerint!!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.