Pontosan tudta az állami vagyonkezelő, hogy az ingatlanhasznosítással foglalkozó BIF Nyrt. akár 500 forintot is fizetne saját részvényeinek darabjáért, mégis Schmidt Mária kormánybiztos családi cégének adták el jóval kevesebbért – derítette ki a HVG.hu.

Tavaly novemberben a HVG.hu tárta fel, hogy Schmidt Mária családi cége úgy vette meg az államtól a Budapesti Ingatlan Hasznosítási és Fejlesztési Nyrt. (BIF) 5 százalékos részvénycsomagját, hogy más még csak ajánlatot sem tehetett rá.

Az ügyletet bonyolító Nemzeti Eszközgazdálkodási Zrt. még ősszel elismerte, hogy csak Schmidt Mária családi cégével tárgyalt, de hosszan magyarázta, mennyire jó üzletet csinált. A kormánybiztos cége, a PIÓ-21 Kft. 380 forint/részvény árfolyamon szerezte meg a papírokat, ez „a kialkudott értékesítési ár magasabb volt, mint a BÉT-en megfigyelhető árfolyam, illetve az azt megelőző időszak – 30, 90, 180 napos – átlagos árfolyama”.

Azt is elmondták, hogy „ismereteik szerint” a tőzsdei kereskedésben nem is volt értékelhető méretű vételi ajánlat a papírokra.

Ezzel szemben a BIF nyilvános közleményben tudatta, hogy saját részvényt venne. „Akár tőzsdén, akár azon kívül, visszterhes módon” vevők saját papírjaikra, részvényenként legfeljebb 500 forintos áron – tették közzé. Vagyis a kormánybiztos cégének úgy adták el a BIF-részvényeket 380 forint/részvény árfolyamon, hogy közben a részvénytársaság e határozat szerint ennél jóval többet is megadhatott volna érte.

12 hozzászólásarrow_drop_down_circle

volvós
A nézésük alapján Mari néninek Matolcsy adta az 5letet ...:-))
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
namihami
Ez így helyes.
Az illogikus árképzés szerint bizonyos esetben, a körülmények megfelelő alakulása esetén (saját alombéli ajánlattevő) a 380 Ft több, sőt sokkal több, mint az 500 Ft.
Aki ezt képtelen ésszel felérni, na azon már se Isten, se Fidesz nem tud segíteni.
prime777
Ugye,hogy megéri segget nyalni és fideszesnek lenni?
Mocsok pénzéhes egy nép lett a magyar.
Illetve csak a magyarok egy része ekkora seggnyaló.
Mielőtt valaki elkezdené,de ha én lennék ott én is belemennék dolgokba.
Kezdjük ott,hogy én soha nem kerülnék ilyen szituba.
Nem jutnék el oda,hogy beletudjak menni egy ilyenbe.
Megvehető embernek kell ehhez lenni.
Persze szellemben ezek az emberek egyetértenek a fidesszel.
De ideológia ide vagy oda,ezeket már régen el kellett volna zavarnia népnek oda ahová valóak.
Élősködő hipokrita bagázs.
Toby
Gagyisztánban érdemes kancsal politikusnak lenni ! Csak pozitív diszkrimináció érhet !
kkalman
Matematika tanáraim hibája, hogy a fitymasz matekot egyáltalán nem értem.
nezelodo
Volt már ilyen a rendszerváltás hajnalán, amikor a vagyonügynökség 380 milláért nem adott el egy borászati állami céget, pedig megvette volna ugyanaz, aki csak 240-ért kaphatta meg. A felvett hitelét meg adóskonszolidálták. Így persze neki mindegy volt mennyit engedtek el a vételárból...
egyvandor
A fideszes már a jellemtelen tolvaj szinonimájává vált. Az ilyen esetek bármilyen undorítóak is már nem meglepőek. Ami viszont nagyon elkeserítő, hogy ezeknek a mocskoknak még mindig rengeteg hívőjük van.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.