A Magyar Szakszervezeti Szövetség (MaSzSz) forgalomlassító autós demonstrációval csatlakozik a pedagógussztrájkhoz szerda reggel – jelentette be Kordás László, a szövetség elnöke kedden, Budapesten.

Elmondta: a MaSzSz elnöksége kedden döntött arról, hogy forgalomlassító autós demonstrációval támogatja a Pedagógusok Szakszervezete akcióját.

A szakszervezeti vezető szerint azért támogatják a sztrájkot, mert nem értenek egyet a jelenlegi oktatáspolitikával. Úgy vélik, ennek eredményeként bizonytalan, hogy az oktatási rendszerből kikerülő generáció mennyire tud helyt állni a munka világában, például nyugat-európai társaikkal összehasonlítva. Olyan tudással kell felvértezni a fiatalokat, amely ebben a helytállásban segíti őket – hangsúlyozta.

Az elnök tájékoztatása szerint szerdán reggel a Syma csarnoktól az Erzsébet hídig egy sávon, óránként 5 kilométeres sebességgel haladnak majd a járművek, zászlókkal, dudákkal, hogy ráirányítsák a figyelmet a pedagógusok ügyére. Kordás László jelezte: a MaSzSz egyik tagja, a Dunaferr már bejelentette, hogy délben leáll 5 percre a pedagógusokkal vállalt szolidaritás jegyében.

A tájékoztatás szerint a Magyar Szakszervezeti Szövetség közlekedési tagozata által szervezett akcióhoz a konföderációhoz tartozó több szakszervezet és más ágazatok tagjai is csatlakoznak. Több autóval is ott lesz egyebek között a vegyipari szakszervezet (VDSZ), a Vasutasok Szakszervezete, a teherfuvarozók érdekképviselete, a BKV-s Egységes Közlekedési Szakszervezet, a Közlekedési Szakszervezetek Országos Szövetsége küldöttei, valamint a volánosok is.

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

vadnarancs
Így kell ezt, ha nem értenek a szép szóból! Sok sikert srácok!
justhpeter
Kövért pedig félárbócra engedni a parlamentben.
Nagy Mária
Köszönet, csak így lehet, ha segítünk egymáson.
Jozefina
Hajrá Demokratikus Magyarország!!! Vesszen orbán a fidesz és A KDNP ÖRÖKRE!!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.