A hajléktalan emberek társadalmi és munkaerőpiaci integrációját segítő program indulhat hamarosan – közölte a Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) kedden az MTI-vel.

A Lakhatási Munkacsoport keddi ülésén a hajléktalanok foglalkoztatási esélyeit növelő uniós programokról egyeztettek a résztvevők.

Ilyen uniós projekt volt 2007 és 2013 között a "Hajléktalan emberek társadalmi és munkaerőpiaci integrációját segítő program" is, amely az Emberi Erőforrás Fejlesztési Operatív Program keretében tovább folytatódik.

Mint megjegyezték, a hajléktalanoknak nemcsak a túlélést kell biztosítani, hanem segíteni kell a visszailleszkedésüket is, ezt támogatták azok az innovatív pályázatok, amelyek a foglalkoztatási esélyeiket növelik.

Hozzátették, hogy a kormány komplex intézkedéseket tett az elmúlt időszakban, amelyek túlmutatnak az alapvető létfeltételek biztosításán. Az intézkedések érintették a jogi szabályozást, a finanszírozást és a fejlesztési programokat is.

10 hozzászólásarrow_drop_down_circle

human
Remélem nem Farkas Flóri vagy hasonló kvalitású lyukasmarkút fognak ezzel megbízni. Csak azért mert EU pénz, attól még lopás, ha eltüntetik. Jó, tudom ezt Lázár másképp gondolja, de tőle nem is várnánk mást.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
verőce21
Nem kell a hajléktalanoknak a munka! Azért hajléktalanok. Csak ijesztgetni lehet őket vele.
Sok idővel ezelőtt én évekig etettem egy hajléktalant. Már tudta mikor megyek általában hazafelé, várt a bolt kijáratánál, átadtam neki a kis szatyrot. Nemigen beszéltünk. Szerettem volna megtudni tőle mindig, hogyan lehet így lesüllyedni? Mindig rendesen öltözött volt, mosakodott. Egyszer sokára megtudtam, hogy gépészmérnök, ajánlottam neki munkát, szabódott. Még egyszer - kétszer láttam, aztán eltűnt. Felszívódott.
kkalman
És mi van azzal, hogy büntetik a hajléktalant, mert a közterületen tartózkodik? Balog páter megint félrebeszél.
felnőttem kissé
igérni tudok én is: Nem igérni megoldani! Ja fórum az van bőven. megoldás ? abszolut nulla fok. Nélkülük a hátuk mögött ez az ügyintézés. Velük kell ! főleg értük nem szájtépéssel . Kb eredmény 5 millás bankárbér 0, 9 % nyugdij. válassz !!!
Feraj49
Ígérni mindenki tud ! Emberektől pártoktól,egyházaktól függetlenül !
És mi valósul meg belőle,és HOGYAN az más kérdés ! (Lásd pl. választások) Lehet hinni neki.
justhpeter
Pléh Bánosnak még hisz valaki ? Már a zombik is kiábrándultak belőle.
Nil
A hajléktalanok többsége dolgozik - feketén-állami építkezéseken - is

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.