Az Alkotmánybíróság (Ab) szerdai döntése kimondja, hogy nem ütközik az alaptörvénybe, hogy a választási törvény nem teszi lehetővé a magyarországi lakcímmel rendelkező, de a szavazás napján külföldön tartózkodók számára a levélben szavazást, ez ugyanis nem korlátozza a szavazáshoz való jogot. Egy, az Ab-hoz forduló Angliában élő magánszemély azt kifogásolta, hogy Magyarországtól több ezer, az ottani külképviselettől több mint száz kilométerre tartózkodik, így a szavazatának érvényes leadásához több tízezer forintot kellene utazásra költenie, míg egy vele összehasonlítható helyzetben levő, Magyarországon kívül tartózkodó, de magyarországi lakcím nélküli választópolgár így több ezer határon túli magyar – ugyanezt megteheti levélben. Az Ab 8:5 arányban dobta vissza az indítványt, mely szerint ez a rend sérti többek között a diszkrimináció tilalmát, a jogegyenlőség alkotmányos alapelvét. Az alkotmánybíróság indoklása szerint viszont nincs hátrányos megkülönböztetés a két...

Forrás: index.hu
Feltöltő: human
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

16 hozzászólásarrow_drop_down_circle

human
@Toby: A fideszes tákolmányból szerintem még azt is le lehet vezetni, hogy az offhsore az jó, és a korrupció a politikusi bérpótlék.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
papa.49
@Toby: A helyzet az hogy aki elment Angliába dolgozni, az nem annyira ,,kedves magyar,, mint aki itt lógatja a taknyát, meg a lábát, élősködik rajtunk, és miért mert a hazugovicsnak azok ,,honfitársaik,, mert van benne néhány oláh bőgővonás))))))))))))
Toby
Ne keseredj el, de ha módon van/lesz rá, akkor ott tépd ezt a teves gengszterrezsimet külföldön, ahol tudod !
papa.49
A szolgalelkű ab. meg végrehajtja a hazugovics utasításait, oszt. jónapot))))))
Itt ha lesz egyáltalán választás 2018. ban semmi eredményt nem fognak a pártok elérni, mert megint vagy 200 névpárt fog indulni, ki van ez találva, ezért előbb kell véget vetni az ámokfutásuknak!!!
Borsodi
@Mirabilis: Jól mondod egy folytában nyalja az Erdélyiek seggét amit a mi pénzünk bánja csak nem tudom mi köze az Erdélyi Magyaroknak a hoz,hogy ki lesz a miniszterünk.Ezt nem szabad engedni,így akar megint miniszter lenni,de akkor Nem Magyarország lesz ha nem Fekete Orbánia országa.
machpeter.blog.hu/2015/09/22/folytassa_orban_romaniaban_is_a_stadion_epitest
mfor.hu/cikkek/makro/50_milliardot_kap_a_Vajdasag_a_magyar_kormanytol.html
human
Nem feltétlen az AB-val van baj, hiszen az AB az alkotmány soraiból vonta le ezt a következtetést és döntést. Mondjuk valaki azért jelezhetné, hogy az alkotmány módosításra szorul pont ez eset alapján. Mert ugye arra hivatkoznak, hogy ha nem ugyanarról a csoportról van szó, akkor nincs negatív megkülönböztetés. Ennyi erővel lehet olyan törvényt is hozni, hogy apolitikusnak nem kell adóznia. Ez ugye más csoport, mint a nem politikus állampolgár. Ez sem lenne alkotmányellenes.
mariaberta
Ez természetes, mert nem biztos, hogy a Londonban élők a fideszre szavaznak, viszont az erdélyek??? Kérdés,,,,,,, hiszen még stadiont is kapnak...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.