Mielőtt Orbán 1998-ban először kormányfő lett, rendszeresen arról beszélt, hogy nem jó az, amit a mostani kormánya is csinál. De melyik Orbánnak lett igaza? A Fidesz ma már vállaltan nagyon messze áll attól az egykori rendszerváltó párttól, aminek indult. Maga Orbán Viktor – aki lassan, két részletben összesen tíz évet töltött hatalomban – szintén sokat változott, és nem csak abban az értelemben, hogy liberális ellenzékiből konzervatív, majd valami illiberálisszerű populista kormányfő lett. Az 1990 és 1998 közötti – tehát a kormányra kerülése jutása előtt elmondott – parlamenti felszólalásai alapján az álláspontja rengeteg témában alakult át gyökeresen, sokszor a világnézetétől teljesen függetlenül.

Forrás: 444.hu
Feltöltő: bundi
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

11 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Hellcat
A fidesz az a köpönyegforgató hazug patkányok pártja...nem is lehetett tőlük mást várni
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
eszegfu
@Kovács Béla: 11:40 Természetesen minden és mindenki változik... ez ugye lehet egy tanulás vagy akár tapasztalat utján. Én ráadásul inkább "csiszolódásnak" nevezném, mert alapvetően amivel születik az ember + amire nevelik, leginkább az marad meg, melyhez felnőtt korban hozzáteszi a saját személyiségét... kb. 28-30 éves kora körül mondta azokat a dolgokat O.V. -- hozzáteszem ráadásul "jókat" --, amelyeket most 50-53 éves korára teljesen ellentételesen itél meg, talán még azt is mondhatnám, hogy letagadja, megtagadja... mintha "kifordult" volna magából. Ennyit egy ember nem változhat, mert akkor ott bajok vannak! Ezt csak ahhoz tudnám hasonlitani, amikor egy munkavállalóból valamilyen csoda folytán munkaadó lesz...aki eddig a főnöknek dolgozott az ugy érzi "kifosztják" erejét azért a kevés pénzért, majd munkaadóként ő is ezt teszi, mert hatalma, pénze van ahhoz, hogy ő diktáljon... és közben elfelejti honnan jött...
Hellcat
A fidesz az a köpönyegforgató hazug patkányok pártja...nem is lehetett tőlük mást várni
világlátó
Nem kicserélték,hanem folyamatosan hozzáigazították a tehetetlenül gördülő ország pillanatnyi állapotához. A baj csak az / sok más gond és baj mellett / hogy a gördülő országban egyre rosszabb élni.
Az az érzésem, hogy a kormány nem hajlandó a fejét egy kicsit előre billenteni. Ha megtenné, látná kik és hányan élnek a földön.De erre képtelen. Egy másik Magyarországot építenek maguknak, mintha előre tudnák, kormányzati szerepük időtartama végtelen." Itt vagyunk már 30 éve és itt leszünk 30 év múlva is ".- mondta Orbán Viktor.Az meglehet, de mi magyarok hová álljunk? Mi hol leszünk? Ugye senki nem gondolja, hogy az mszp.-t, mint váltó pártot vizionálom ? Mert szó sincs erről. Csak Magyarországon születtem, itt is húzok el majd a másvilágra. Csak nem tudom elfogadni, hogy a hátralévő éveimet ilyen országban kell töltsem. El lehet menni? Sajnos a java el is megy. Orbán kormányzó pedig majd kedélyesen integet a magas várból valakinek.Talán a kormány, az alárendelt minisztériumok, és intézményeik sokasága,az igazságügyi szervek, fegyveres erők és testületek, alkotmányvédelmi hivatal, a nemzetbiztonsági szervezetek, a NAV. meg mi a közmunkások és a nyuggerek itt maradunk De miből fog ez a sok hivatal megélni?A közmunkások és a nyuggerek milliói ugyanabból a kosárból veszik ki a mindennapi betevőt, amiből a fent felsoroltak.
Nem kellene végre új országot építeni? Még élnek néhányan azok közül, akik egyszer már látták a normális magyar életet. Igaz, azt úgy hívták, a legvidámabb barakk.
Nem kellene szólni a miniszterelnöknek hogy most már talán elég volt a játékból, ideje felnőtt magyar állampolgárhoz illő módon viselkedni. Hogy ha most lennének a választások, simán nyerne a fidesz? Igen ezt láthatjuk a közvélemény kutatók jelzéseiből. Hogy ez hogy lehet?
A médiák áldásos tevékenysége Rogán kezében kitűnően érvényesül.
Mi pedig a kérdezőbiztosok kérdéseire igen modorosan válaszolunk. Hiszen a reformok működnek.
Toby
@Kovács Béla: Tudod "bélám" azért szokatlan és egyben pszichiátriai jelzés is, hogy valaki 25 év alatt nem csak az alsógatyáit váltogatta, hanem politikai attitűdjeit is, szembeköpi saját anno nyilatkozatait, melyeket ugyancsak anno meggyőződésesen vallott és erre ösztökélte a nyáját is !
Ugyan már, miért is kellene hinni egy ilyen szavahihetetlen, hiteltelen trógernek ?
Ugyanakkor olyanok is vannak - nem kevesen - akik semmit nem változtattak eddigi meggyőződésükön és ez már önmagában is szimpatikus !

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.