Nevetségesnek tartja Böröcz László, a Fidelitas országos elnöke, hogy a Fővárosi Törvényszék elsőfokú, nem jogerős ítéletében felmentette Hiszékeny Dezső szocialista politikust a vesztegetés vádja alól.

A Fidesz ifjúsági társszervezetének vezetője csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján azt mondta: annak ellenére mentették fel az MSZP országgyűlési képviselőjét, volt XIII. kerületi alpolgármestert, hogy "nyilvánvaló bizonyítékok", például hangfelvételek, voltak a vesztegetés megtörténtére vonatkozóan.

Böröcz László szomorúnak nevezte a felmentő ítéletet, ahogyan azt is, hogy "az utóbbi időben több baloldali politikus esetében is nagyon enyhe ítélet született". Példaként említette Hagyó Miklós volt szocialista főpolgármester-helyettest.

Aki kenőpénzt fogad el, annak börtönben a helye, ezért a Fidelitas reméli, hogy Hiszékeny Dezső ügyében a csütörtöki bírósági döntés még nem a végleges ítélet – mondta.

"Reméljük, hogy egy görbe ujjra hivatkozva nem lehet Magyarországon kibújni a felelősségre vonás alól" – fogalmazott, arra utalva, hogy Hiszékeny Dezső egyebek mellett azzal védekezett: az öt ujját biztos nem mutathatta fel – ami az ügyészség szerint ötmilliós kenőpénzt jelentett –, mert kisujját egy sérülés miatt nem is tudja kinyújtani.

A Fidelitas elnöke az MSZP-t arra szólította fel, hogy "ne falazzon a továbbiakban" Hiszékeny Dezsőnek, és mondassa le parlamenti mandátumáról.

Hiszékeny Dezsőt azzal vádolták, hogy 2013-ban XIII. kerületi alpolgármesterként ötmillió forint kenőpénzt kért azért, hogy egy önkormányzati tulajdonban lévő üzlethelyiség bérleti jogát egy vállalkozónak adja. Hiszékeny Dezső mindvégig tagadta bűnösségét. Az ügyész fellebbezett az elsőfokú döntés ellen.

23 hozzászólásarrow_drop_down_circle

human
Oh. Mit fog ez vajon ahhoz szólni, mikor május 31-én megszünteti a bíróság az eljárást Tarsoly Csaba ellen? De kíváncsi leszek.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Desischado
Úgy látszik, az utánpótlás meg van a fidesznél! Az nem zavarja ezt a kis pofátlan herét, amit a pártja művel?
nezelodo
Meg kell beszélni a vádlottal kiskomám, mint a nagy szellemi elődöd a kiskopasz tette, hogy vállaljon el mindent, mint a Rajk, szóval a vallomásában olvassa fel saját vádiratát, úgyis olyan Hiszékeny. Csak akkor hova teszitek a ráküldött kamu vásárlót, aki mindenáron fizetni akart neki?
nemkati
Az ne is számítson ennek a szélütött falkának, hogy Hiszékeny nem kért semmiféle pénzt, azt a fedett nyomozó próbálta ráerőltetni, és soha nem is került sor semmiféle pénz átadására.! Nem kéne ennyi energiát feccölni egy ártatlan ember besározására és elítéltetésére, megteszi azt a Fidesz is a lefizetett ügyészségével. Éppen elég mocskos ember mocskos ügye szolgált rá végre a megérdemelt büntetésre, akik már, vagy éppen most megússzák. Csak a Fidesz tájékán kéne nyitott szemmel járni.
kukac50
Hiszékeny maga adta le mandátumát,melyik Fideszes tette eddig ezt?
Aki nem bűnös az nem bújik a mandátuma mögé!
Fideszesek meg nem vizsgálhatók a mandátumuk miatt!
papa.49
@kukac50: Nem érted ők nem is lehetnek hibásak)))))))))))))
evacica
Jó volna ha a saját portátokon néznél szét, hogy ott milyen mocskos lopás megy! Azon kéne felháborodni Öcsi!!! Ilyen tolvaj korrupt bandát még nem látott hazánk! A baj csak az, hogy még nem küldtük el őket oda ahova valók!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.